DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) EK YERLEŞTİRME KAYITLARI

2020-2021 Eğitim-öğretim yılında Dikey Geçiş Sınavı (Ek Yerleştirme) ile Üniversitemiz bünyesinde yer alan;

1- Açıköğretim Programlarına yerleşen öğrencilerimiz, kayıtlarıyla ilgili detaylı bilgiyi buradan alabilirler.

2- Örgün, II. Öğretim veya Uzaktan Eğitim programlarına yerleşen öğrencilerimizin kesin kayıt işlemleri  21 - 25 Kasım 2020 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden yapılacaktır. E- Devletten kayıt yapan öğrencilerden herhangi bir belge istenmeyecektir.

3- e-Devlet üzerinden kayıt işlemlerini yapmayan veya yapamayan adaylar, kayıt işlemlerini 23 - 27 Kasım 2020 tarihleri arasında  Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden  elektronik olarak kayıtlarını yapabileceklerdir.

4- 2020-2021  eğitim-öğretim yılı öğrenci katkı payları ve öğrenim ücreti miktarları için lütfen tıklayınız.

5- DGS Sınavı Yerleştirmeleri ile ilgili sayısal verilere ulaşmak için lütfen tıklayınız.

6-  Örgün eğitime yerleşen ve kayıt işlemini tamamlayan öğrencilerin İntibak işlemleri için daha önceki okumuş oldukları önlisans/Lisans programlarının onaylı Transkirip ve Ders içeriklerini  Fakülte Dekanlıklarına  teslim etmeleri gerekmektedir.

- YÖK Yürütme Kurulu'nun 26/08/2020 tarihli toplantısında alınan karara bağlı olarak, 2020 yılı Dikey Geçiş Sınavı kayıt tarihleri arasında yüksek öğretim kurumlarından mezun olamadığı için kazandığı programa kayıt yaptıramayan ancak kayıt tarihinden sonra stajını tamamlama, bütünleme sınavı, tek ders sınavı vb. başararak mezuniyet hakkı elde eden önlisans öğrencileri bu durumlarını belgelemeleri kaydıyla 2020-2021 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılı başlangıcına kadar, 2020 DGS’de kayıt hakkı kazandıkları lisans programlarına kayıt yaptırabileceklerdir.