DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ YENİ HİZMET BİNASININ AÇILIŞI

2008 yılında hazırlanan ve senato tarafından kabul edilen Yönerge doğrultusunda uzun yıllar Rektörlük binasında faaliyetlerini sürdüren Dış İlişkiler Ofisinin Öğrenci İşleri Binası 2. katındaki yerinin açılışı, Rektörümüz Prof. Dr. Hikmet Koçak’ın ziyareti ile yapıldı.

Atatürk Üniversitesi’nin kuruluşuna destek veren Nebraska Üniversitesinin Omaha kampüsünde yer alan Uluslararası İlişkiler Ofisi örnek alınarak tasarlanan Ofis, tamamen açık ofis özelliğine sahip ve uluslararası görselleri içeren bir tarzda yapılandırılmıştır.

Dış İlişkiler Ofis şu an itibariyle Erasmus+ KA103, Erasmus+ KA107, Erasmus+ EVS, Bologna Süreci, Mevlana, Farabi, Yaz Okulu, Kış Okulu, Yurtdışında Eğitim, PAX, Uluslararası Derece Öğrencileri ve Kısa Dönemli Özel Ziyaretler ve Stajlar gibi 12 programı doğrudan yürütmekte, Avrupa İpekyolu Üniversiteler Konsorsiyumu (ESRUC) ve Türk Keneşi Türk Üniversiteler Birliği (TÜRK KENEŞİ) ne de dolaylı olarak katkı vermektedir.

Ofisin resmi açılışını yapmak üzere ofisi ziyaret eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Dış İlişkiler Ofisi’nin modern görünümlü, fonksiyonel, faaliyetleriyle dopdolu ve üniversitemize yakışan bir ofis haline geldiğini belirterek ofisin bu hale gelmesine katkı veren herkese teşekkür etti. Açılışa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Takkaç, Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Fahri Yavuz, Mevlana Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Sözbilir ve Öğrenci İşleri Daire Başkanı Metin Saygılı da katıldı.

BASIN  MERKEZİ