BAUM Portal Ana Sayfa İletişim ÜBYS ÖBS ePosta Portal Personel Öğrenci Görevli X

Fen Fakültesi

Doç. Dr. Önder Metin’e Bilim Akademisinden Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü

Doç. Dr. Önder Metin’e Bilim  Akademisinden Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü Verildi.

Bilim Akademisi tarafından 2013 yılından beri yürütülen BAGEP (Bilim Akademisi Genç Bilim İnsanları Ödül Programı)’in amacı, üstün başarılı genç bilim insanlarını ödüllendirmek, desteklemek, bilimde önde gelen gençlerin tanınmalarını ve araştırmalarından haberdar olmalarını sağlamaktır. Bilim Akademisi gençlerin iyi bilim yapmaya teşvik edilmelerini ve iyi örneklerin ödüllendirilmesini öncelik olarak görmektedir.

Program bilimin her alanından, 40 yaşını doldurmamış, doktoralı veya tıpta uzmanlığını almış bilim insanlarına açıktır. Aynı kişiye iki kez verilmeyen BAGEP ödülü iki yıllık araştırma desteği ve bir ödül sertifikasından oluşur. Bu ödül, genç bilim insanının araştırmaları için gerekli harcamaları karşılaması amacıyla, önceden bir harcama planı istenmeksizin, karşılıksız olarak verilmektedir.

2017 yılı ödülü için tüm alanlardan 278 nitelikli başvuru arasından ödül kazanan 42 araştırmacıyı Bilim Akademisi üyeleri titiz bir çalışma neticesinde belirlemişlerdir.  Ödül sahipleri ödüllerini 27 Nisan 2017 tarihinde Hacettepe Üniversitesi ev sahipliğinde Ankara’da gerçekleştirilen ödül töreninde aldılar. Ayrıntılı bilgi için: http://bilimakademisi.org/bagep-2017/