ERZURUM KENT KONSEYİ ENGELLİLER MECLİSİNDEN REKTÖR ÇOMAKLI’YA ZİYARET

Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi yöneticileri, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’yı makamında ziyaret etti.

Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi Koordinatörü Abdullah Keleşoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’ya engelliler adına yürüttüğü çalışmalarından dolayı teşekkür ziyaretinde bulundu.

Sohbet havasında geçen ziyarette Koordinatör Abdullah Keleşoğlu, Engelliler Meclisinin yaptığı proje ve etkinlikler hakkında Rektör Çomaklı’ya bilgi verdi.

Engellilerin asıl dayandığı gücün toplum vicdanı olduğuna dikkat çeken Keleşoğlu, engellilerin toplum vicdanında yer ettiği ve o vicdan içerisinde haklı bir konumda bulundukları sürece güçlü olacaklarını söyledi. Koordinatör Keleşoğlu: “Toplumun yetiştirilmesi, aydınlatılması ve eğitilmesinin bir yolu da Üniversitelerden geçer. Bu nedenle üniversiteler engelli kardeşlerimiz için son derece önemli bir kurum olarak görülmektedir. Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi olarak daha önce Atatürk Üniversitesinin, STK’lar ile oluşturduğu Engelliler için Sağlık Komisyonu birçok konuda Erzurum’daki engelli kardeşlerimizin sorunlarının çözümüne kavuşmasına vesile oldu.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı ise, Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisinin örnek çalışmalara imza attığını belirterek, toplumumuzda ayrıcalıklı bir konuma sahip olan engellilerin, hayatlarını daha rahat şartlarda devam ettirebilmeleri için çalışan herkese teşekkür etti.

Engelliler Meclisine sosyal ve kültürel faaliyetlerde daima destek olacaklarını belirten Çomaklı, “Üniversite olarak engelli kardeşlerimizin sorunlarına her zaman duyarlı olduk, olmaya da devam edeceğiz. Çünkü her birimiz birer engelli adayıyız. İşte bu düşünceyle hareket etmeli ve kendimizi onların yerine koymalıyız. Bu sayede engelli kardeşlerimizin sıkıntılarını anlayabilir ve çözüm üretebiliriz.” ifadelerini kullandı.

Engelliler Meclisi heyetiyle birlikte ziyarette bulunan, bilek güreşinde sağ kol dünya şampiyonu ve sol kol dünya 2.’si Gökhan Seven, ödüllerini Rektör Çomaklı ile paylaştı.

BASIN MERKEZİ