ERZURUM KONGRESİNİN 101. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN

Atatürk  Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, 23 Temmuz Erzurum Kongresinin 101. yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Rektör Çomaklı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“23 Temmuz 1919’da milli mücadelenin başlangıç noktalarından biri Erzurum’da vücut buldu. İstanbul ve askerlikle bağı kopan Mustafa Kemal'e, başta Kazım Karabekir olmak üzere Anadolu'daki komutan ve mülki amirlerin büyük bir çoğunluğu yürekten destek vererek, büyük ve topyekûn bir kurtuluş mücadelesinin kapısını açtılar.

Her ne kadar düşman güçlü, Anadolu yorgun ve zayıf görünüyor olsa da bu topraklarda var olan mücadele ve özgürlük ruhu şahlanmak için bir kıvılcım bekliyordu. Bu şuurla milli mücadele ile ilgili tüm faaliyetlerin birleştirilmesine, askeri, siyasi ve ekonomik bütün imkânlarla, imanla ve sarsılmaz bir birliktelikle milli bir kongreden kurtuluşa giden yolun açılmasına karar verilen bugün, Erzurum için bir başka gurur günüdür.

Bugünü vesile kılarak bu uğurda canını vermiş bütün vatanperver asker ve vatandaşlarımızın ruhları şad olsun demeyi ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla yâd etmeyi bir borç bilirim.”

Prof. Dr. Ömer ÇOMAKLI
REKTÖR