BAUM Portal English Ana Sayfa İletişim ÜBYS ÖBS ePosta Portal Personel Öğrenci Görevli X

Ziraat Fakültesi

Erzurum Tarım ve Hayvancılık Fuarı

19-23 Eylül 2018 tarihleri arasında Tüyap, Erzurum-Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi’nde düzenlenen Erzurum Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na fakültemiz stant açarak katılım sağlamıştır. Fakülte standımızda fuar süresi boyunca bölümlere göre öğretim üye ve elemanlarımızın fotoğraflı isimleri, uzmanlık alanları, bölüm laboratuvarlarının tanıtımı ile fakültemizin bölgeye yönelik son 5 yılda yürüttüğü projeler eş zamanlı olarak üç sunum halinde gösterilmiştir. Ayrıca bölümlerden gelen afiş ve broşürlerin yanı sıra, bölümlere özgü çeşitli tanıtım materyalleri de standımızda sergilenmiştir.

Fakülte standımızı 5 gün boyunca Erzurum ili, ilçeleri ve mahalleleri (köyleri) ile çevre illerden gelen çok sayıda çiftçi, teknik eleman, sanayici, öğretim üyesi ile çeşitli kurum yöneticileri ziyaret etmişlerdir. Standımızı ziyaret eden çiftçilerden bölgemize yönelik tarım ve hayvancılık ile ilgili alınan sorular not edilmiş ve konu ile ilgili uzman öğretim üyeleriyle irtibata geçilerek cevaplandırılmaya çalışılmıştır.

Ziyaretçiler, ayrıca fakültemiz standında bulunan ve 1900’lü yıllardan itibaren insan ve hayvan gücüyle kullanılan ve toplam 37 adetten oluşan çeşitli tarım alet ve makinaları sergisine de yoğun ilgi göstermişlerdir.