ERZURUM ULUSLARARASI ÖĞRENCİ DERNEĞİ’NDEN, ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ HİKMET KOÇAK’A ZİYARET

Bu yıl uluslararası öğrenci buluşması, 23-24 Nisan tarihlerinde 48 ülke temsilcisinin katılımıyla Yakutiye Kent Meydanında düzenlenecek.

Erzurum Uluslararası Öğrenci Derneğinin organize ettiği program hakkında bilgi vermek, dernek çalışmaları hakkında istişare etmek amacıyla dernek başkanı ve misafir öğrenciler Atatürk Üniversitesi Rektörü Hikmet Koçak’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarete dernek başkanı Ertan Halit Aksakal ile birlikte Güney Sudan, Tacikistan, Endonezya, Demokratik Kongo'dan gelen misafir öğrenciler katıldı. Aksakal, dernek faaliyetlerinden ve gerçekleşmesi düşünülen öğrenci buluşmasından bahsetti.

Aksakal, ''9.Uluslararası Öğrenci Buluşması Başbakanlık Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB)’nın destekleriyle, 23 Nisan - 24 Nisan tarihleri arasında Erzurum'da yapılacak. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle Final Programı 14 Mayısta İstanbul Sinan Erdem Spor Salonunda gerçekleşecektir. Otuz ülke çadırının açılacağı buluşmada ülke temsilcileri ülkelerine ait materyalleri sergileyecek folklor oyunları ve yöresel lezzetler Erzurumlunun beğenisine sunulacak'' dedi.

Koçak, bu kapsamdaki derneklerin ve ortaya koyacağı faaliyetlerin tanıtım ve uluslararasılaşma açısından çok önemli olduğunu belirterek, dernek tarafından Erzurum’da gerçekleştirilecek programında, şehrimizin tanıtımı açısından da önemli bir fırsat olduğunu söyledi. Koçak ayrıca üniversite olarak bu tür faaliyetleri her zaman desteklediklerini ifade etti.

BASIN  MERKEZİ