ERZURUM’DA 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

19 Eylül 1921 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazi Mustafa Kemal'e "Mareşal ve Gazi" unvanının verildiği günün yıl dönümü ve Gaziler Günü Erzurum'da düzenlenen törenle kutlandı.

Gazi Mustafa Kemal’e Mareşal ve Gazi unvanının verilmesinin 96. yıldönümü ve Gaziler Günü münasebetiyle düzenlenen tören, Havuzbaşı Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı.

Törene, Vali Seyfettin Azizoğlu, Erzurum AK Parti Milletvekilleri Mustafa Ilıcalı ve Orhan Deligöz, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Uğur Tarçın, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Güray Alpar, İl jandarma Komutanı Kıdemli Albay Bekir Uzun, Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, gaziler, STK temsilcileri ve kurum yetkilileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Muharip Gaziler Derneği Şube Sekreteri Yurtseven Topçuoğu ve Öğretmen Yüzbaşı Murat Yol birer konuşma yaptılar.

Konuşmaların ardından Karskapı şehitliğine geçen protokol ve gaziler, şehitlere dualar ederek kırmızı karanfil bıraktı.

Programın sonunda Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Karskapı Şehitlik Müzesi hatıra defterini imzaladı.

BASIN MERKEZİ