Geleneksel Kar Film Festivali

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi`nin gelenekselleşen etkinlikleri arasında yer alan Kar Film Festivali, ülkemizde filmlerin internet üzerinden izlenerek değerlendirildiği, ulusal ve uluslararası düzeyde katılıma olanak tanıyan ilk ve tek online film festivali olma özelliğine sahiptir. Tümüyle sanal ortamda gerçekleşen bir film festivali düzenlenerek çağımızın önemli uğraşları arasında yer alan “yedinci sanat”ı gelişen yeni iletişim teknolojileriyle buluşturmak amaçlanmaktadır. Ulusal ve uluslararası düzlemde genç ve yetenekli sinemacıları buluşturarak onların duygu, düşünce ve önerilerini görünür kılmayı amaçlayan bu etkinlik, daha genel anlamıyla, bağımsız bir sanat dalı haline gelişi geçtiğimiz yüzyılın ortalarına rastlayan kültürel bir çaba olan sinemanın ürünlerine tanıklık ve öncülük etmektedir. Festivalin teknik alt yapısı, web sayfası tasarımı, filmlerin internet üzerinden hız/kalite performansına göre en uygun formatta gösterimi ve etkinlik için kullanılan yazılımların tümü İletişim Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanmaktadır. İlki 2004 yılında olmak üzere bugüne dek 3 kez düzenlenen Geleneksel Kar Film Festivali’ne, bu güne kadar uluslar arası düzeyde yoğun bir katılım olmuş, özellikle Kırgızistan’dan Manas Üniversitesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden ise Doğu Akdeniz Üniversitesi büyük ilgi göstermiştir. Festivalde dört ayrı kategoriye (kurgusal, belgesel, deneysel, reklâm) uygun olarak hazırlanmış öğrenci çalışmaları yarışmaktadır. Her yıl değerlendirme sonucunda ödüle layık görülen öğrenciler ödül töreninde buluşarak festival kapsamında düzenlenen çeşitli etkinliklere katılmaktadır.