Heykel Bölümü

HEYKEL BÖLÜMÜ “CUMHURİYET VE ÇOCUK” KARMA SERGİ

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde sanatsal faaliyetlerini sürdüren Atabuz Müzesi 2021’in ilk ayında yeni bir sergiye daha ev sahipliği yapıyor. Ana mekanda, Heykel Bölümü öğretim elemanları tarafından 3 aya yakın sürede hazırlanan “Cumhuriyet ve Çocuk” isimli karma sergisi gösterime sunuluyor. Ekim ayında Cumhuriyet’i yansıtan değerlere gönderme yapan çalışmalar üretilerek başlanan sergi hazırlıkları, sanatın ilgi ve izlenme yaşını daha erken süreçlere çekme gayretiyle çocuklara yönelik tasarımlar gerçekleştirilerek devam edilmiş ve “Cumhuriyet ve Çocuk” sergisi hazırlanmıştır. Türkiye, bayrak, Atatürk ve Erzurum’da direnişin sembolü haline gelen Nene Hatun karakteri üzerinden üretilen eserlerin yanında, çocukların temas edebildiği, iletişim kurabildiği imgelerden oluşan tasarım grubu, “Cumhuriyet ve Çocuk” sergisinin ana eksenini oluşturmaktadır.
18 Ocak 2021 saat: 14:00’da açılışı gerçekleşecek bu önemli sergi yaklaşık 2 ay boyunca sanat severlerin beğenisine sunulacak.
Paylaş Paylaş Paylaş
Atatürk