Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden olan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli Hewlett Packart (HP) Teknoloji Çözümleri Limited Şirketi Genel Müdürü Güngör Kaymak, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’yı ziyaret etti.
Ziyarette Genel Müdür Kaymak’a Ülke Müdürü Ersin Uyar, Şirket Direktörü Alper Yıldız ve Bölge Satış Yöneticisi Kubilay Kahraman eşlik etti.
Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette konuşan Genel Müdür Güngör Kaymak, Atatürk Üniversitesinin Yeni Nesil Üniversite Projesi kapsamında başlattığı Üniversite-Sanayi iş birlikleri hakkında konuşmak istediklerini belirterek, bir takım tavsiyelerde bulunabileceklerini aktardı.
HP’nin 40 binden fazla patenti olan bilişim, teknoloji ve yatırım yapan bir şirket olduğunu ifade eden Kaymak, Atatürk Üniversitesinin gerçekleştireceği projelerin üzerinde birlikte çalışılabileceğini ifade etti.
HP olarak savunma sanayisinde devletin projelerinde yer almaya çalıştıklarını belirten Güngör Kaymak şunları söyledi: “Size çalışma arzumuzu ve azmimizi ifade etmek için geldik. Üniversite-Sanayi iş birliğinde akademik kadro araştırma yapıyor. Bunun sonucunda sanayide nasıl bir yankı oluşturacağının bilinmesi gerekiyor. Sanayicilerin, akademisyenden nasıl yararlanacağı hakkında fazla bilgisi yok. Öncelikle bunun bu sorunun aşılması gerekiyor. Bu konuda veya diğer projelerde Atatürk Üniversitesi ile çalışma yapmaya hazırız. Kurumların birbirinin bilgi ve tecrübelerinden yararlanma yoluna gitmesi iki taraf için de olumlu sonuçlar doğuracaktır.”
Rektör Çomaklı: “Büyük, Güçlü ve Bağımsız Olan Ülkemiz İçin Her Yönden Çalışmak Zorundayız”
Atatürk Üniversitesinin ciddi bir dönüşüm başlattığını ifade eden Rektör Çomaklı, Yeni Nesil Tasarım ve Dönüşüm Projesi kapsamında başlatılan Arama Konferansları sonucunda birçok yeni birim kurulduğunu söyledi.
Rektör Çomaklı: “Üniversitemiz çok güçlü fakülteler ile fiziki ve insan gücü potansiyeline sahip. Proje fonu açısından bakarsak ciddi destek ve teşvikler veriyoruz. Sanayici ve akademisyen iş birliğiyle ürün geliştirmeye de sınırsız destek veriyoruz. Büyük, güçlü ve bağımsız olan ülkemiz için her yönden çalışmak zorundayız. Yeni YÖK vizyonu çerçevesinde yer alan, iş gücü piyasasının talep ettiği nitelikteki iş gücünün yetiştirilmesi için üniversite-özel sektör iş birliği üzerine yoğunlaşıyoruz. Zaman içinde gerçekleştirilecek iş birlikleri ülkemizin ve şehrimizin ekonomisine, istihdamına ve işverenlerin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün sağlanmasına katkıda bulunulacaktır.” dedi.
KURUMSAL İLETİŞİM DİREKTÖRLÜĞÜ