BAUM Portal Ana Sayfa İletişim ÜBYS ÖBS ePosta Portal Personel Öğrenci Görevli X

İletişim Fakültesi Öğrencilerinden "Uzak Köyde Bizimdir" Projesi

İletişim Fakültesi Öğrencilerinden "Uzak Köy de Bizimdir" Projesi

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencilerinden Rukiye Kır, Leyla Ceylan, Ahmet Bozat, Dilara Çolak ve Metin Oğrak Halkla İlişkiler Kampanyaları Dersi Kapsamında Gönül Elçileri Adı Altında Örnek Bir Projeye İmza Attılar.

"Uzak Köyde Bizimdir" adlı projeleri kapsamındaYakutiye İlçesine bağlı Akdağ Reşit Karabacak ilkokulu öğrencilerini 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında yalnız bırakmayan gönül elçileri grubu ilkokul öğrencilerine mont, ayakkabı, çanta ve kitap kırtasiye malzemesi hediye ettiler. Etkinlik kapsamında okula küçük bir bilgisayar laboratuvarı ve kütüphane kuran grup her öğrenciye ayrı ayrı oyuncaklarda hediye ettiler. Sponsorlar aracılığı ile alınan hediyeler 23 Nisan etkinliğinin ardından öğrencilere ayrı ayrı verildi.
Düzenlenen programa İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Uğur Yavuz, Dekan Yardımcısı Doç.Dr.Raci Taşçıoğlu, öğretim görevlileri Dr.Fatih Değirmenci ve Arş.Gör.Tahsin Emre Fırat, Fakülte Personellerinden Müzeyyen Yüksel, Hasan Karaman, Milli Eğitim Şube Müdürü Secaattin Eroğlu, gönüllü öğrenciler ve Akdağ köyü sakinleri katıldı.

Projenin ikinci safhası 24 Nisan`da sabah Ebu İshak Vakfında düzenlenen kahvaltıda minik öğrencileri ağırlayan Gönül Elçileri Grubu daha sonra öğrencilere İletişim Fakültesini gezdirerek fakülte dekanı Prof.Dr.Uğur Yavuz`u ziyaret ettiler. Daha sonra Cine tekno sponsorluğunda film izleyen öğrenciler Turizm ve Otelcilik Fakültesinde öğle yemeğinin ardından arkeoloji müzesi, Yakutiye medresesi, Erzurum kalesi ve Erzurum tabyalarını gezdiler.

Gönül Elçileri Grubu öğrencileri, projeyi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının "Gönül Elçileri Projesi" ne dahil edip, bu proje çalışmasıyla örnek teşkil ederek, benzer çalışmaları yapabilecek kişi kurum ve kuruluşları harekete geçirmeyi istediklerini söylediler.
Gönül Elçileri Grubu öğrencileri, "Amacımız köydeki öğrencileri üniversite ortamıyla tanıştırarak geleceğe yönelik bir fikir oluşturmaktır. Proje kapsamında öğrencilere tarihi mekanları gezdirerek kültürel birikimlerine katkıda bulunmak ve köyden hiç çıkmamış öğrencilere şehri tanıtmaktır. Faaliyetimiz de bu yönde gelişmiştir" dediler.