İTÜ REKTÖRÜ PROF. DR. MEHMET KARACA’DAN REKTÖR ÇOMAKLI’YA ZİYARET

Bir dizi görüşmelerde bulunmak üzere Erzurum’a gelen İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, İstanbul Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Özgül Özkan Yavuz ile beraberindeki heyet Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’yı makamında ziyaret etti.

Atatürk Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı 3.nesil üniversite hedefimize ilerlemenin öncü lokomotiflerinden birinin ATA Teknokent olduğunu söyleyerek burada yürütülen programların İTÜ Çekirdek gibi ülkenin önde gelen girişimci ekosistemleri ile işbirliği içerisinde gelişebileceğini ve bu işbirliğini Atatürk Üniversitesi olarak desteklediklerini söyledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca ise, 3.nesil üniversiteler artık 4.nesile doğru ilerlerken çok aktörlü inovasyon kültürünün ve ezber bozan üniversite yönetimlerinin bu sürecin olmazsa olmazları arasında olduğunu söyleyerek, Erzurum’un girişimciliğini destekleme konusunda İTÜ ARI Teknokent ile birlikte üniversitelerin bu vizyonlarına katkı sağlamayı istediklerini belirtti.

Ziyaretin ardından, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca,  İTÜ ARI Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Deniz Tunçalp ve İstanbul Kalkınma Ajansı (İSKA) Genel Sekreteri Özgül Özkan Yavuz ATA Teknokent’i ziyaret ederek, Teknokent Müdürü Prof. Dr. Recep Sadeler’den bilgi aldı.

BASIN  MERKEZİ