KAYAK SEZONUNUN AÇILIŞINA REKTÖR ÇOMAKLI DA KATILDI

Ülkemizi kış sporlarında başarılı bir şekilde temsil eden, her yıl binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan Palandöken’de kayak sezonu açıldı.

Açılış törenine; Erzurum Valisi Okay Memiş, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, İl Kültür Turizm Müdürü Cemal Almaz ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Pist uzunlukları, kar kalitesi ve gece kayağıyla adından söz ettiren Palandöken Kayak Merkezinde sporcular, havai fişekler eşliğinde meşaleli kayak yaptı.

“Karın uzun süre yağması ve pistlerde kalması Erzurum’u ayrıcalıklı kılan özelliklerin başında geliyor” ifadelerini kullanarak bir değerlendirmede bulunan Rektör Çomaklı: “Tatillerini genellikle yaz mevsiminde geçiren insanlar, bu alışkanlıklarını kış mevsiminde de sürdürmeye başladı. Dolayısıyla, bu yönde giderek büyüyen talebi karşılayabilmek üzere turizmde gelişmiş ülkeler, dağ ve kış turizminin yoğunlaştığı yörelerde, yeni yatırım çalışmaları yapıyor. Erzurum’da payına düşeni alabilmesi için tüm kurum ve kuruluşlarıyla oldukça verimli çalışmalar yürütüyor” şeklinde konuştu.

Günümüzde Kış Sporlarının bir ilin, bölgenin ve ülkenin kalkınmasını sağlayabilecek, ve tanıtımını en etkili şekilde yapabilecek spor aktivitelerinin başında geldiğine dikkat çeken Prof. Dr. Çomaklı, bu anlayış doğrultusunda Kış Sporları ve Spor Bilimleri Enstitüsünü kurduklarını, bu sayede Spor Bilimleri alanında verilen eğitimin, üretilen bilginin ve sunulan teknolojik hizmetlerin ülkemiz kış sporuna önemli ölçüde katkı sunduğunu ve bilimsel çalışmalar ile sunulan bu hizmetin artarak devam edeceğinin altını çizdi.

Palandöken’de kış sporları alanında birçok branşın yapılabileceğini hatırlatan Rektör Çomaklı, tüm kayak severleri Erzurum’a davet etti.

HABER MERKEZİ