KAYILAR, 8 ASIR SONRA YENİDEN ERZURUM’DA

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin geleneksel olarak düzenlediği ve bu yıl 12. si düzenlenen, Uluslararası Kar Film Festivali kapsamında TRT’nin izlenme rekorları kıran dizisi, ‘Diriliş Ertuğrul’un oyuncu kadrosu, senarist, yapımcı ve yönetmeni, Atatürk Üniversitesi’nde Erzurumlularla buluştu.

Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi A Salonu’nda düzenlenen söyleşiye, Öğrencilerin yanı sıra Erzurumlular da büyük ilgi gösterdi. A Salonu’nu tamamen dolduran konuklar, dizi ekibiyle sohbet ederek, dizi hakkında sorular sordu.

Söyleşinin açılışında konuşma yapan İletişim Fakültesi Dekanı, Prof. Dr. Uğur Yavuz, İletişim Fakültesi’nin düzenlediği Kar film Festivali’nde, 12 yıl boyunca, Yeşilçam’ın emektarlarını, Türk sinemasının ünlü oyuncularını, yönetmenleri, senaristleri ve alanında uzman akademisyenleri ağırladıklarını söyleyerek, bu yıl ise Diriliş Ertuğrul dizi ekibini misafir etmekten mutluluk duyduklarını belirtti. Dekan Yavuz: “Dizi ekibinin nasıl bir iş yükü içerisinde olduklarını ve buna rağmen davetimizi kabul ettiklerini biliyoruz. Dinlenme zamanlarından fedakârlık ederek davetimizi kabul ettiler. Bunun için kendilerine teşekkür ediyoruz. Ayrıca etkinliğimize büyük destek veren Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Hikmet Koçak’a da teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Sait Keleş ise, sadece Türkiye’de değil, dünyanın önde gelen tüm televizyonlarında yer alan diziler arasında büyük bir başarıya, kısa sürede sahip olan Diriliş Ertuğrul dizi ekibini başarılarından dolayı tebrik etti.

Kendisinin de tanıklık ettiği birçok kişinin artık Çarşamba günlerine “Bugün Günlerden Ertuğrul” dediklerini belirten Sait Keleş şöyle konuştu: “Dizinin hikâyesinin geçtiği 13. yüzyıl, dünyanın yeni sahibini aradığı karmaşa dolu bir periyottur. Anadolu da güç odaklarının kavgaya tutuştuğu bölgelerin başında geliyordu. Akdeniz, Karadeniz, Kafkasya ve Mezopotamya yeni sahibini ararken, bu yangın yerinde Ertuğrul da 400 çadırlık obasına yurt edinmeye çalışıyordu. Ertuğrul, ümitlerin tükendiği bir çağda nice zorluğa göğüs gererek, azmi ve sabrı sayesinde düşmanlarını yendi ve Kayı boyuna bir yurt verdi. Bu yurtta, üç kıtada altı asır hüküm sürecek olan dünyanın en ihtişamlı devleti Osmanlı İmparatorluğu kuruldu.

Bu dizi dünyanın kaderini değiştiren adamın destansı hikâyesine, boyun eğmeyen karakterine, büyüleyici aşkına ve tüm insanlığa yetecek adalet duygusuna küçükte olsa bir ışık tutmaya çalışırken, gençlerimize de atalarını anlatarak, onlarda tarih bilincinin yükselmesine vesile oluyor. Diriliş Ertuğrul’a başka bir açıdan bugünün de hikâyesi diyebiliriz. Bugün de İslam dünyası ve bu coğrafya büyük bir saldırı ve birçok entrikanın hedefi altındandır. Bu sorunlardan kurtulmanın yolu, Ertuğrul’un da dediği gibi birlik ve beraberlikten geçmektedir.

Bu görkemli sanatta, yapım ve yönetimdeki tecrübeli elemanlarıyla, güçlü oyuncu kadrosuyla, tarihi ve efsanevi karakterleriyle, çok başarılı bir proje ortaya konulmuştur. Diriliş Ertuğrul ekibine, şehrimize ve üniversitemize hoş geldiniz diyor, ortaya koydukları etkileyici ve dikkate değer başarılarından dolayı emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Söyleşinin ardından düzenlenen yemekte ise Diriliş Ertuğrul ekibine, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Sait Keleş ödüllerini taktim etti.

BASIN  MERKEZİ