KIBRIS BARIŞ HAREKÂTININ 45. YIL DÖNÜMÜ

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Kıbrıs Barış Harekâtının  45. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Rektör Çomaklı mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Ülkemizin vazgeçilmez, milli bir davası olan Kıbrıs'ta hazin ve elim hadiseler sonucunda şehit edilen Kıbrıs Türklerine ve Kıbrıs’a huzur ile barışı getirmek amacıyla 20 Temmuz 1974'te düzenlenen Kıbrıs Barış Harekâtı, 45 yıldır adada sulhu ve bağımsızlığı hâkim kılmaktadır.

Tüm baskılara ve saldırılara karşı Kıbrıs Türkü, özgürleşmeden ve eşitlikten yana tavır almış, KKTC’nin bağımsız devlet olarak yoluna devam etmesi için inanç ve kararlılığını göstermiştir.

Verilen bu kutsal mücadelelere rağmen Kıbrıs meselesi halen bir çözüme kavuşmamıştır. Ne uluslararası antlaşmalar ne de Birleşmiş Milletlerin ‘her ulus kendi kaderini tayin etme hakkına sahiptir’ ilkeleri işlerlik kazanmıştır.

Uluslararası antlaşmalardan doğan bir hak olarak garantör ülke konumunda bulunan Türkiye, Kıbrıs Türkü’nün her zaman yanında olacaktır. Kıbrıs sonsuza kadar Türk kalacaktır.

Bu duygu ve düşünceler içinde bağımsız KKTC’nin sonsuza kadar payidar kalmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Kıbrıs'ın bağımsızlık mücadelesinde hayatını kaybeden ve bugünlere gelmemizi sağlayan tüm şehitlerimiz ile ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan kahraman gazilerimize sağlık diliyorum.”

Prof. Dr. Ömer ÇOMAKLI
   REKTÖR