Güzel Sanatlar Enstitüsü

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI 6. GENÇ SANAT GÜNCEL SANAT PROJE YARIŞMASI'NDA ÜNİVERSİTEMİZ ÖĞRENCİSİ BAŞARI ÖDÜLÜ KAZANDI

Kültür ve Turizm Bakanlığının ülkemizdeki güncel sanatı desteklemek, genç sanatçıları keşfetmek  ve  yenilikçi üretimleri arttırmak amacıyla düzenlemiş olduğu 6. Genç Sanat Güncel Sanat Proje Yarışmasında, üniversitemiz adına katılmış olan Güzel Sanatlar Enstitüsü Resim Anasanat Dalı Yüksek Lisans Programı öğrencisi Abdulvahap Uzunbay “Dört Boyutluluk” isimli çalışması ile ‘Başarı ödülü’ aldı.

“Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Açılışının 100. Yılı”na İthaf edilen ve   İbn-i Haldun'un 'Coğrafya Kaderdir' sözünün kavramsal çerçeve olarak belirlendiği bu anlamlı  yarışmada ödül almış olan öğrencimizin  bu başarısı,  sanat eğitimi kurumlarında tarih bilincine, estetik kaygılara, kültürel donanıma, toplum ve çevre duyarlılığına odaklanıldığında kendi kaderini kendi çizen bireyler yetiştirildiğine dair  kanıt olması açısından  önem arz etmektedir.  Lisans eğitimini de 2018 yılında  Üniversitemizin Güzel Sanatlar Fakültesinde  tamamlamış olan Abdulvahap Uzunbay’ın son iki yıldır, sırasıyla ‘BASE 2018’, ‘Ayvansaray Üniversitesi Rota Sanat Yarışması’, İstanbul Rotary Sanat Yarışması 2020’ ve ‘Akbank 38.Günümüz Sanatçıları Ödülü yarışması’ gibi jürili sergilerde  üniversitemizi temsilen yer almış olması, elde etmiş olduğu  başarının tesadüfen gelmediğini hatırlatmaktadır.

Başarı ödülünü,  İstanbul Tarık Zafer Tunaya Kültür merkezinde düzenlen Ödül töreni ve sergi açılışında konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’dan almış olan öğrencimize yaşattığı gurur için teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

6 Genç Güncel Sanat  Proje Yarışması Ödül Töreni ve Sergi Açılışı video bağlantısı https://www.youtube.com/watch?v=ey9KOTNp_0A