Veteriner Fakültesi

KULÜPLER VE SOSYAL ETKİNLİKLER

Atatürk Üniversitesi yerleşkesinde bulunan fakültemiz kendi bünyesindeki imkanların yanında üniversitemizdeki tüm sosyal ve kültürel faaliyetlerden faydalanmaktadır. Öğrencilerin ders dışındaki zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmeleri amacıyla sanat etkinlikleri sergilenmekte, amatör düzeydeki çalışmalara danışmanlık yapılmaktadır. Öğrencilere yönelik olarak Üniversitemiz bünyesinde her yıl halk oyunları, Türk halk müziği, hafif batı müziği, alanlarında çalışmalar yapılmakta; bağlama kursları düzenlenmektedir. Deneyimli eğitmenler tarafından yürütülen bu kurslar için öğrencilerden herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Üniversitemizde yıl boyunca eğlence aktiviteleri, müzikal ve tiyatro performansları, halk oyunları ve canlı konserleri yapılmaktadır. Öğrencilerimiz Üniversitemiz Bahar Şenlikleri kapsamında düzenlenen birçok aktiviteye katılmaktadır. Her yıl düzenlenen mezuniyet aktivitelerine, öğrencilerimizin kaynaşması ve sosyalleşmesi açısından önem verilmektedir. Üniversitemizde öğrencilerimizin her türlü sportif çalışmalarına olanak sağlamaktadır. Erzurum`da kayak ve dağcılık gibi kış sporlarında popüler Palandöken Dağı Üniversite kampusuna sadece 6 kilometre uzaklıktadır. Kayak merkezinden birçok öğrenci faydalanmaktadır. Hafta sonları için üniversite kayak merkezine servisler sağlamaktadır. Üniversitemizde bulunan futbol, atletizm, tenis kortları, halı sahalar, bowling salonu, kapalı spor salonları öğrencilerimize hizmet vermektedir. Fakültemizde kurulan futbol, basketbol, voleybol, tenis, masa tenisi öğrenci takımları her yıl yapılan müsabakalarda fakültemizi temsil etmektedir. Üniversitemiz yerleşkesinde bulunan sinema salonlarında vizyona giren filmler izlenebilmektedir. Öğrenci kantinleri, pastane ve kafeteryalar öğrencilere hizmet vermektedir. Şehir merkezine yürüme mesafesinde olan Üniversite Kampüsü öğrencilerin rahatlıkla şehir merkezine ulaşımını sağlaması bakımından avantaj sağlamaktadır.