MEDYA KURULUŞLARI ÖNEMLİ BİR SORUMLULUĞU YERİNE GETİRİYOR

Milat Gazetesi Doğu Anadolu Bölge Temsilcisi Mehmet Güngördü, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’yı makamında ziyaret etti.

Samimi bir havada gerçekleşen ziyarette yazılı ve görsel basının önemine dikkat çeken Rektör Çomaklı vatandaşın haber alma hakkına; hızlı, doğru ve tarafsız bir şekilde cevap veren medya kuruluşlarının önemli bir sorumluluğu yerine getirdiğini belirtti.

Toplumların gelişmesinde basının öneminin yadsınamaz olduğuna vurgu yapan Çomaklı, bu vesileyle yeni Cumhurbaşkanlığı sisteminde yer alan İletişim Başkanlığının bir benzerini Atatürk Üniversitesinde kurdukları bilgisini misafiri ile paylaştı. Gelişen çağa basın kuruluşlarının da ayak uydurması gerektiğinin altını çizen Rektör Çomaklı, üniversite bünyesinde kurulan Kurumsal İletişim Direktörlüğünün de bu değişimin bir parçası olduğunu söyledi. Çomaklı: “Bugün, basının görevi sadece haber alma-verme görevinin çok üstündedir. Teknolojinin de yaygınlaştığı günümüzde basın, aynı zamanda bilgilenme aracıdır. İnsanların sosyal medya aracılığıyla ulaştığı bilgilerin teyidi ancak kaynakları sağlam, habercilik ilkelerine göre hareket eden ve bu esnada etik değerleri de gözeten kurumlar sayesinde ancak mümkündür. Kurumsal İletişim Direktörlüğümüz (KİD) üniversitemizin dışa açılan kapılarından biridir. Bu güne kadar yerel ve ulusal basın ile ilişkilerimiz daima üst seviyede oldu, bundan sonra da bu bağı güçlendirmeye devam edeceğiz. Ülkemiz başta olmak üzere, yurt dışında yaşanan olayları doğru ve tarafsız bir şekilde aktarmayı kendilerine dert edinmiş ve özellikle Müslüman coğrafyasında yaşanan zulümleri dile getirmekten çekinmeyen Milat gazetesini çalışmalarından dolayı kutluyor, ziyaretlerinden dolayı da Doğu Anadolu Bölge Temsilcisi Mehmet Güngördü’ye teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Atatürk Üniversitesinin köklü bir geçmişe sahip olduğunu ifade eden Güngördü ise, İletişim Fakültelerinin, Türkiye’de ki basın organlarını besleyecek kurumların başında geldiğini, Atatürk Üniversitesinin de bu misyona uygun olarak teknik ve akademik açıdan donanımlı bir fakülteye sahip olduğunu dile getirdi. Yetiştirdiği öğrencilerin birçok medya kuruluşunda çalıştığını belirten Mehmet Güngördü, nitelikli öğrenciler yetiştiren Atatürk Üniversitesinin önemine değindi ve misafirperverliğinden dolayı Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’ya teşekkür etti.

KURUMSAL İLETİŞİM DİREKTÖRLÜĞÜ