MERKEZİ YEMEKHANE YENİDEN ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

20 Eylül’de merkezi yemekhane çatısındaki yangınla birlikte ortaya çıkan hasarı kısa sürede gideren Atatürk Üniversitesi, 5 günlük aranın ardından yemekhaneyi tekrar öğrencilere hizmet verilebilecek duruma getirdi.

Yaşanan talihsiz olayın ardından ivedilikle yangının yaralarını saran Atatürk Üniversitesi, küçük çaplı bir tadilatın ardından merkezi yemekhaneyi yeniden hizmete açtı.

Üniversitenin ilgili birimlerinin yoğun gayretleriyle eski haline dönen merkezi yemekhanede, yeni eğitim-öğretim yılı münasebetiyle de küçük çaplı bir açılış gerçekleştirildi. Rektör Çomaklı ile rektör yarımcıları, dekanlar ve akademisyenler ile öğrencilerin katılımıyla yemekhanenin yeniden hizmete sunulduğu açılışla birlikte, günde yaklaşık 15 bin öğrencinin yemek yediği merkezi yemekhane yeniden öğrencilerle buluştu.

26 Eylül’de 2022-2023 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte tüm hazırlıklarını tamamlayan Atatürk Üniversitesinde öğrencilerle bir araya gelen Rektör Çomaklı, yönetimi ile birlikte dönemin ilk yemeğini öğrencilerle birlikte yedi. Öğrencilere burada hitap eden Rektör Çomaklı, 2022-2023 eğitim-öğretim döneminin hayırlı ve başarılı geçmesini dileyerek, tüm öğrencilere “Atatürk Üniversitesine hoş geldiniz” dedi.

Çatısında çıkan yangından dolayı tadilata alınan yemekhane binasını 5 gün gibi kısa sürede öğrencilerin hizmetine yeniden kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Rektör Çomaklı, Atatürk Üniversitesinin gözbebeği olan öğrencilerin asla mağdur edilmeyeceğini vurguladı.

“Atatürk Üniversitesi Sizin Evinizdir”

Rektör Çomaklı: “Türkiye’nin en güzel kampüsüne sahip, donanımlı eğitim kadrosu ve güçlü altyapıyla donatılmış bir üniversitede eğitim alacaksınız. Ülkemizin farklı kesimlerinden gelen arkadaşlarınızla bir arada olacak, birbirinize saygı duyarak, hoşgörü göstererek karşılıklı bir şeyler öğrenerek sosyal yaşamınızla ve geleceğinizle ilgili kendi görüşlerinizi oluşturacaksınız. Dürüst, ahlaklı, kontrollü, kararlı, sabırlı ve sebatlı milli ve manevi değerlerini bilen onları koruyup yücelten gençler olarak gelecekte de pek çok güzelliğe katkıda bulunacağınıza inanıyorum. Unutmayınız! Başardıklarınız, sizden sonra gelecek arkadaşlarınıza açılacak kapıların anahtarı, sunulacak imkânların nedeni olacaktır. Eğitim aldığınız süre içinde ve mezun olduktan sonra Atatürk Üniversiteli olmanın bir ayrıcalık olduğunu yaşayacak ve göreceksiniz. Atatürk Üniversitesi sizin evinizdir. Burada bir aile sıcaklığı içinde eğitim alacaksınız. Bu güzel ve kutsal eğitim yolculuğunda hepinize başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Bir daha böyle talihsiz olayların yaşanmamasını temenni eden Rektör Çomaklı, yemek programının ardından öğrencilerle tek tek sohbet ederek hatıra fotoğrafı çekildi.

KURUMSAL İLETİŞİM DİREKTÖRLÜĞÜ – 26.09.2022