MİLLETVEKİLLERİ ÖNCÜ İLE ÖZ’DEN REKTÖR ÇOMAKLI’YA ZİYARET

Yapılan Genel Seçimlerde Erzurum Ak Parti Milletvekili olarak seçilen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Fatma Öncü ile AK Parti Eski İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’yı ziyaret etti.

Rektörlük makamında ağırladığı misafirleri ve beraberindekilerle bir süre sohbet eden Rektör Çomaklı, üniversite bünyesinde yapılan çalışmalar hakkında çeşitli bilgiler verdi. Özellikle Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesinin ardından üniversitede gözle görülür derecede bir değişimin yaşandığını ve bunun da akademik performansa olumlu yansıdığını aktaran Çomaklı, gerek birimlerin akredite edilmesinde gerekse üretilen bilginin patente dönüşmesinde hatrı sayılır bir başarı kaydettiklerini, bunun da üniversiteyi tarihinde görülmemiş bir seviyeye ulaştırdığını söyledi.

Atatürk Üniversitesinin birçok projesinin Türkiye’nin vizyon projeleri arasında yer aldığını belirten Rektör Çomaklı, devlet destekli projelerden olan Doğu Anadolu Gözlemevi (DAG) başta olmak üzere altyapısı tamamlanan birçok projenin yakın zamanda bilimsel çalışmalara başlayacağını, bu sayede Atatürk Üniversitesinin daha da rekabetçi bir konuma geleceğine inandıklarını sözlerine ekledi.

Atatürk Üniversitesinin köklü bir üniversite olduğuna dikkat çeken konuklar ise, ülke yükseköğretimi için oldukça önemli bir konumda olan 65 yıllık eğitim yuvasının daha da gelişmesi için yeni dönemde de var güçleriyle çalışacaklarını ifade ederek önemli bilim adamları yetiştiren, bölgeye de ciddi katkılar sağlayan Atatürk Üniversitesi yönetimi ile değerli mensuplarına başarı ve kolaylıklar diledi.

Ziyaret, iyi niyet temennileri ile sona erdi.

KURUMSAL  İLETİŞİM DİREKTÖRLÜĞÜ – 22.05.2023