MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 3. ÖĞRENCİ PROJE GÜNLERİ BAŞLADI

Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nin düzenlediği ve 11-12 Mayıs tarihleri arasında devam edecek olan 3. Öğrenci Proje Günleri başladı. Atatürk Üniversitesi’nce yeni yaptırılan peyzaj alanında açılışı yapılan Proje Günleri’ne, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Takkac, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Totik, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Proje Günleri’nin açılışını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Takkac, projeleri yaparak sergileyen öğrencilere ve onları yönlendiren hocalarına, Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak adına teşekkür ederek şöyle konuştu: “Mühendislik Fakültemizin proje şenliği, geleneksel bir gidişle daha iyi ürünlerle, her geçen yıl yeni fikirlerle, yeni üretimlerle, yeni tasarımlarla bizim göğsümüzü kabartan ve gururlandıran bir etkinlik. Atatürk Üniversitesi’nde bilimsel çalışmaların sürekli var olduğun ve devam ettiğini gösteren bir uygulama. Uygulamayı sahiplenerek özveri ile yürüten sayın dekanımıza ve yönetimine ve fakültemizin bu projelerde görev alan ve zamanlarını harcayan hocalarımıza teşekkür etmek istiyorum. Daha iyi projelerle gelecekte de devam edeceğine olan inancımı belirtmek isterim” dedi.

Prof. Dr. Yaşar Totik ise günlük hayata bakıldığında insanların ihtiyaçlarının sürekli artmakta ve çok çeşitlilik arz etmekte olduğunu belirterek, insanların ihtiyaçlarını en aza indiren meslek dallarından bir tanesinin mühendislik olduğunu söyledi. Totik: “Mühendisliğin amacı, insanların ihtiyaçlarını en aza indirebilmek için yapmış olduğu yeni üretim ya da yeni ürünlerle bunu halkımıza ve insanlığa sunmaktır. Bu ihtiyaçları en az seviyeye indirmek için yoğun bir uğraş vermektedir. Yeni bir ürün üretilirken de ilk aşama düşünce aşamasıdır. Daha sonra ki aşama tasarım ve en son adımı ise imalat aşamasıdır. Bu proje şenliğinde bizler yeni ürünlerin ilk aşamasından başlayıp son aşamasına kadar portatif ürünleri üreterek öğrenci arkadaşlarımızla ve buradaki sunumu planladık. Buradaki projelerimiz dört yıl boyunca arkadaşlarımızın görmüş olduğu teorik dersler sonucunda uygulamalarını burada sunduk. Bu şenlik artık geleneksel hale geldi. Önümüzdeki dönemler içinde devam edecek. Arkadaşlarımıza fırsat verilmesi durumunda onların neler yapacaklarını bugün burada yaptıklarıyla bizlere ispat ettiler. Proje şenliğinin ülkemizin aydınlığı için çalışan gençlerine, fakültemize ve üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum. Bizlere her türlü desteği sağlayan Rektörümüz Prof. Dr. Hikmet Koçak’a ve ekibine çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Açılışın ardından konuklar stantları gezerek, projeler hakkında öğrencilerden bilgi aldılar.

Yaklaşık bin öğrencinin hazırladığı 63 projede, çeşitli tasarımlar gerçekleştirilerek sorunlara çözümler bulunuyor. Mühendislik Fakültesi’ndeki tüm bölümlerin katıldığı 3. Öğrenci Proje Günleri’nde öğrenciler, böylece 4 yıl boyunda teorik olarak gördükleri dersleri yaptıkları projelerle uygulama fırsatı buldular. 2 gün boyunca devam edecek olan Proje Günlerini yaklaşık on bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

BASIN  MERKEZİ