ÖĞRENCİLERİMİZ EL YIKAMANIN ÖNEMİNİ ANLATTI

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi European Medical Student's Association (EMSA) kulübü öğrencileri tarafından "El Yıkamanın Önemi Etkinliği" projesi kapsamında 12.11.2017 tarihinde bir AVM'de halka ücretsiz sabun dağıtılarak doğru el yıkamanın önemi anlatıldı.

EMSA kulübünün 5 alt çalışma kolundan biri olan Halk Sağlığı Koordinatörlüğünce, AVM içerisinde açılan stantta özellikle çocuklar olmak üzere vatandaşlara ücretsiz sabun dağıtılarak, sağlıklı el yıkamanın önemli noktaları anlatıldı.

EMSA Atatürk Kulübü üyelerinden Halk Sağlığı Koordinatörü Adem Deniz her sene gönüllü olarak çeşitli etkinlik düzenlediklerini belirterek şunları söyledi: "Bizler gönüllü bir öğrenci kulübü olan European Medicine Students' Association- Avrupa Tıp Öğrencileri Birliği'nın (ESMA) Atatürk Üniversitesi'nin 5 alt çalışma kolundan biri olan Halk Sağlığı Koordinatörlüğüz. Her sene gönüllü bir şekilde etkinlikler düzenleyip sosyal ve koruyucu hekim nasıl olunur bunun için çalışıyoruz. Bu sene ki ilk saha etkinliğimiz ise el yıkama. Ellerimiz yeterli ve doğru şekilde temizlenmezse bir çok enfeksiyona yol açmaktadır, solunum yolu hastalıkları ve ishaller bunlardan sadece bazıları. Bu vahim durumunun halk arasındaki farkında lığını oluşturmak ve ya arttırmak istiyoruz. Dünya El Yıkama Günü kapsamında el hijyeninin önemine dikkat çekerek, 11 adımda el yıkama yönteminin önemini anlatılacak bir etkinlik düzenledik. AVM'de gerçekleştirdiğimiz etkinlik kapsamda, ellerimizin klasik yıkama yöntemleri ile gerçek anlamda temizlenmediği, bunun için belirlenen yöntemlerin uygulanarak yıkanması halinde gerçek hijyenin sağlanabileceği uygulamalı olarak anlattık."

Tıp Fakültesi Dekanlığı
Atatürk