ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMA PROGRAMI, ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ EV SAHİPLİĞİNDE DÜZENLENDİ

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Atatürk Üniversitesi Nenehatun Kültür Merkezinde kutlama programı düzenlendi.

Programa katılmak üzere salona gelen konuklar, Yakutiye Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından yapılan ayna üzerine resim sanatı, yağlı boya ve pilot kalem ile çizilen resim sergisi gezdiler.

Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Öğrencileri Sahne Aldı

Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın ev sahipliği yaptığı programa; Erzurum Valisi Okay Memiş ve eşi Sibel İnci Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Semih Okyar, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Gemalmaz, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Palandöken Kaymakamı Önder Coşğun, İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz ile İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan ve çok sayıda öğretmen ile aileleri katıldı.

Kutlama programı, Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi öğrencilerinin İstiklal Marşı ve Öğretmen Marşını seslendirmeleriyle başladı. Birçok sevilen eseri icra eden öğrencilere salondaki konuklar da eşlik etti. Şiir dinletisi ile çeşitli video görsellerinin yer aldığı programda, Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmenlerinden oluşan folklor ekibi gösteri yaptı. Aday öğretmenlerin yemin ettikleri programın sonunda ise emekli öğretmenlere Vali Okay Memiş, hizmet şeref belgesi verdi.

“Öğretmenlerimiz, Aydınlık Geleceğimizin Mimarlarıdır”

Kutlamada kısa bir değerlendirmede bulunan Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, eğitim camiasının çalışanları olarak, hayata hazırlanan her öğrencinin geleceğe uzanan köklü bir çınarın dalları gibi Türkiye’nin yeni vizyonundaki yerini aldığını görmekten dolayı gururlu ve mutlu olduklarını ifade etti.

Modern dünyanın hızla gelişen, geleceğin teknolojisini üretmeye niyetlenen, olduğu yerde saymayan, hep ileriye dönük çalışan, Türkiye’nin aydınlık geleceğinin mimarı olan öğretmenlerin tekrar bu özel günlerini kutlayan Rektör Çomaklı, tüm öğretmenlere meslek hayatlarında başarılar dileyerek sözlerini tamamladı.

KURUMSAL İLETİŞİM DİREKTÖRLÜĞÜ