Atatürk Üniversitesi

PALANDÖKEN ANESTEZİ GÜNLERİNİN 4.’SÜ ATATÜRK ÜNİVERSİTESİNDE BAŞLADI

Bu yıl 4.’sü düzenlenen Palandöken Anestezi Günleri, Atatürk Üniversitesi ev sahipliğinde başladı.

Çeşitli sahne gösterileri eşliğinde açılışı yapılan ve bu yıl gündem başlığı “Perioperatif Anestezi Yönetimi” olan 4. Palandöken Anestezi Günleri; Atatürk Üniversitesi, Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği (TARD) ile Türk Yoğum Bakım Derneği iş birliğiyle, 15 Temmuz Milli İrade Salonunda başladı.

Açılış programına; Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fevzi Polat, TARD Başkanı Prof. Dr. Ömer Kurtipek, Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ali Şahin ile Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Canan Atalay ve çok sayıda akademisyen ile öğrenci katıldı.

Sempozyumda Sözlü Bildiri Sunumları da Yapılacak

Programın açılış konuşmasını yapan Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Canan Atalay, Doğu Anadolu’nun merkezi Erzurum’da bu yıl 4.sünü gerçekleşen Palandöken Anestezi günlerinin konusunun ‘’Perioperatif Anestezi Yönetimi’’ olduğunu söyledi. İki gün sürecek sempozyumda sözlü bildiri sunumlarının da yapılacağı bilgisini paylaşan Atalay, sempozyumun gerçekleşmesinde ve bilimsel programın oluşmasındaki katkılarından dolayı Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ile TARD Yönetim Kuruluna ve tüm oturum başkanlarına, sponsorlukları ile destek veren tüm ilaç ve tıbbi cihaz firmalarına ve destek veren bütün kurum ve kurum yöneticilerine teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

“Anestezi Uzmanları Ameliyathanelerin Gizli Kahramanlarıdır”

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Ana Bilim Dalı tarafından gerçekleştirilen 4. Palandöken Anestezi Günleri’ne katılım sağlayan misafirlere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, sağlıkta tedavilerin başarısının, multidisipliner yaklaşıma ve bu disiplinler arasındaki uyuma bağlı olduğunu ifade etti.

Özellikle cerrahi tedavilerin ancak anestezi, cerrahi gibi ekiplerin ortak çalışması ile başarıyla yürütülebileceğini vurgulayan Rektör Çomaklı, konuşmasında şu değerlendirmelerde bulundu: “Söz konusu tedavinin gerçekleştirilebilmesi de anestezi ekibinin varlığı ile mümkündür. Duyusuzluk, ağrısızlık, diğer bir ifadeyle ağrı duyusunun kaldırılması olarak ifade edilebilecek anestezi; bir uzmanın liderliğinde anestezi teknisyeni, teknikeri ve hemşiresinden oluşan bir ekiple gerçekleştirilmektedir. Anestezi uzmanları ameliyathane ekibinin en önemli parçası, hatta gizli kahramanlarıdır.”

“Araştırma Hastanesinde Her Yıl 20 Bin Hasta Opere Ediliyor”

Bölgemiz hatta ülkemiz için bir referans olan Araştırma Hastanesinde her yıl 20.000 hastanın opere edildiğine dikkat çeken Rektör Çomaklı: “Sahip olduğumuz donanımlı 27 ameliyathanede olağanüstü bir hizmetle organ naklinden, kalp-damar cerrahilerine kadar tüm ameliyat çeşitleri başarı ile gerçekleştirilmektedir. Bu tablo, bu istatistik bizim için gurur vericidir” dedi.

Anestezinin uygulandığı ilk yıllardan itibaren sürekli geliştiğini dile getiren Çomaklı: “Bugün geldiğimiz noktada sahip olduğumuz bu potansiyel ve imkânlarla en önemli hedefimiz, sürdürülebilir ve tabiat dostu anestezi uygulamalarını geliştirmektir.

Bu bağlamda bu ilmi buluşmanın başarılı sonuçlara vesile olmasını diliyor, katkı yapacak herkese ve hazırlık aşamasından gerçekleştirilme sürecine kadar emeği geçenlere teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Atatürk Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen 4. Palandöken Anestezi Günleri, çeşitli oturumlar ve sözel bildiriler eşliğinde 2 gün boyunca devam edecek.

KURUMSAL İLETİŞİM DİREKTÖRLÜĞÜ

Paylaş Paylaş Paylaş
Atatürk
Üniversitesi
Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü
25240 Erzurum
Rektörlük: +90 442 231 1111
Açık ve Uzaktan Öğretim Fakültesi: +90 850 255 0282
Araştırma Hastanesi: +90 442 344 6666
Klinik Diş Hekimliği: +90 442 236 0944

Üniversite Tercihleri

Takip Edin


Radyo Üniversite


Üniversite Yayınevi