Oltu Uygulamalı Bilimler Fakültesi

PANDEMİ DÖNEMİ ZORUNLU STAJLAR HAKKINDA DUYURU

Uluslararası boyutta  Covid-19 salgını nedeniyle içinde bulunduğumuz pandemi döneminde Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümü öğrencilerimizin bu yaz yapmaları gereken zorunlu stajları iptal edilmiştir. Ancak mezuniyet durumunda olan öğrenciler staj işlemlerini uzaktan eğitim yoluyla yapabileceklerdir. Mezuniyet durumunda olan öğrencilerin 03.07.2020 tarihine kadar Bölüm Staj Komisyonuna dilekçe ile başvurmaları gerekmektedir. Bu durumda olan öğrencilerle ayrıca iletişim sağlanacaktır.

Ayrıca Petrol Mühendisleri Odası tarafından Erzurum Atatürk Üniversitesi Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği Bölüm Başkanlığına gönderilen yazıda;
Hâlihazırda üniversitelerde zorunlu staj yapması gereken öğrenci sayısının çok fazla olması ve pandemi koşulları göz önüne alındığında, bu süreçte fiziksel stajların da programlanması zorlaşmıştır. Buna bağlı olarak ODTÜ Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliğinden gelen talep doğrultusunda PMO ve üniversiteler işbirliği ile Zoom programı üzerinden online staj uygulamasına geçilmesi kararlaştırıldığı belirtilmiştir.

Bu kapsamda ODTÜ, İTÜ ve PMO işbirliği ile hazırlanmış olan konu başlıklarına göre ekteki staj müfredatı ve programı gönderilmiştir.

Öğrencilerin online staj uygulamasından yararlanabilmeleri için www.pmo.org.tr adresi üzerinden öğrenci üye kayıtlarını tamamlamış olmaları gerekmektedir. PMO internet sitesi üzerinden kayıtlarını tamamlamış olan ve bölümünüzün staj yapmaya uygun bulduğu öğrencilerin bilgilerinin, 15.07.2020 Çarşamba tarihine kadar iletilmesi gerektiği bildirilmiştir. Listede ismi yer almayan öğrenciler online staj uygulamasından yararlanamayacağı bilinmelidir.

Online Staj programı ile ilgili detaylı bilgiler aşağıda mevcuttur.

1. Staj programı başlangıç tarihi 20.07.2020 Pazartesi olarak belirlenmiş olup, eğitim dili Türkçe olacaktır.
  2. Her konu başlığı yaklaşık 1 saat sürecek olup, toplam staj programının minimum 30 saat olması planlanmaktadır.
  3. Her konuşmacıdan anlattığı konu hakkında 5 adet soru istenecek ve bu sorular staj bitiminde üniversiteler ile paylaşılacaktır. Üniversiteler istekleri doğrultusunda bu soruları kullanarak sınav yapabilirler.
  4. Derslere katılım listesi (yoklama) daha sonra üniversiteler ile paylaşılacaktır. Derse katılım zorunluluk sınırı üniversitelerin inisiyatifindedir.
Bu uygulamadan yararlanmak isteyen öğrencilerin Bölüm Başkanlığı ile iletişime geçmeleri gerekmektedir.