Peyzaj Mimarlığı Bölümü

Tarihçe

Peyzaj Mimarlığı Bölümü, 1990 yılında Ziraat Fakültesi bünyesinde kurulmuş olup ilk bölüm başkanlığını Prof. Dr. Kamuran Güçlü yapmış, takiben Prof. Dr. M. Ilgar Kırzıoğlu, Prof. Dr. Hasan Yılmaz ve Prof. Dr. Sevgi Yılmaz bölüm başkanlığı görevinde bulunmuşlardır. Prof. Dr. Serkan Özer bölüm başkanlığı görevini devam ettirmektedir. Eğitim hayatına 20 öğrenci ile başlayan bölüm, 1991 yılında ilk öğrencilerini almış, ilk mezunlarını ise 1995 yılında vermiştir. 1998 yılında öğrenci kontenjanı 30’a, 2006 yılında ise 40 çıkartılmıştır. 2015 yılına kadar 20 dönem mezun veren bölümümüz bu süre içerisinde 500`ü aşkın peyzaj mimarını mesleğe kazandırmıştır. Mimarlık ve Tasarım Fakültesinin 2010 yılında kurulmasının ardından Ziraat Fakültesi bünyesinde bulunan Peyzaj Mimarlığı Bölümü, 2011 yılı içerisinde Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’ne aktarılmıştır. 5 Profesör, 5 Doçent, 1 Doktor Öğretim Üyesi ve 3 Araştırma Görevlisi`nin görev yaptığı bölüm, Yüksek Lisans ve Doktora düzeyinde de eğitim vermektedir.

DİĞER SAYFALAR