BAUM Portal Ana Sayfa İletişim ÜBYS ÖBS ePosta Portal Personel Öğrenci Görevli X

Fars Dili ve Edebiyatı

PROF. DR. NİMET YILDIRIM’A “FİRDEVSİ DEVLET NİŞANI” VERİLDİ

Prof. Dr. Nimet YILDIRIM, İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı ve Kültür Bakanlığının “Firdevsi Devlet Nişanı”na layık görüldü.

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı ve Kültür Bakanlığı’nın ortak organizasyonu İran'ın Meşhed kentinde düzenlenen “Firdevsi’yi Anma ve Farsça’yı Koruma” konulu sempozyuma katılan Prof. Dr. Nimet YILDIRIM, 15 Mayıs 2017 günü Firdevsi Üniversitesi Bilimler Fakültesi’nde Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Kültür Bakanı’yla üst düzey yetkililer; büyükelçiler ile Başkonsolosların, Türkiye Cumhuriyeti Meşhed Başkonsolosumuz Sayın Mehmet Doğan Bey’in de hazır bunduğu törende 2017 yılı “Firdevsi Devlet Nişanı”nı İran Cumhurbaşkanı yardımcısından aldı. Söz konusu nişan üçü İran dışından, dördü ise İranlı yedi bilim adamına verildi.