REKTÖR ÇOMAKLI, 19 MAYIS ETKİNLİKLERİNE KATILDI

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle düzenlenen bir dizi etkinliğe katıldı.

19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıktığı ve İtilaf Devletlerinin işgaline karşı Kurtuluş Savaşını başlattığı günün yıl dönümünde Erzurum, birçok etkinliğe ev sahipliği yaptı. Gençlere armağan edilen bu günün coşkuyla kutlanması için düzenlenen programların açılışı, Çifte Minareli Medrese önünde toplanan şehrin mülki, idari, askeri ve yargı erkânı ile vatandaşların Havuzbaşı Kent Meydanına kortej yürüyüşüyle başladı.

Havuzbaşında bulunan Atatürk büstüne çelenk sunumunun ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla birlikte tüm şehit ve gazilerimiz saygı, rahmet ve minnetle yâd edildi. Anma töreninin ardından Kent Meydanında hazırlanan etkinlik alanına geçen heyet, gençler tarafından düzenlenen gösterilere alkışlarıyla eşlik etti.

Günün anlamına yönelik gerçekleştirilen konuşmaların ardından Sporcu Andının okunmasıyla başlayan program, Gençliğe Hitabenin okuması, mehteran ve Erzurum halk oyunları ile jimnastik, karate ve eskrim gösterileriyle devam etti. Kutlama törenleri, milli mücadelenin 103. yıl dönümü nedeniyle doğaya zarar vermeyen 103 adet kırmızı-beyaz balonun gökyüzüne bırakılmasıyla sona erdi.

“Allah Bize Bir Daha Milli Mücadeledeki Zorlukları Yaşatmasın”

Günün anlamına yönelik bir değerlendirmede bulunan Rektör Çomaklı, 19 Mayıs 1919 gününün tarihimizde çok müstesna bir yere sahip olduğunu belirterek, milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararlılığının kurtaracağına inanan bir avuç inanmış insanın başlattığı bu kutlu yürüyüş neticesinde, büyük fedakârlıklar gösteren aziz Türk milletinin, esareti reddedip bağımsızlığını elde ettiğini belirterek: “Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasına giden yolun başlangıcı olan işte bu tarih, aynı zamanda geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz için de bayram olarak kutlanmaktadır. Yapılan tüm yatırımların ve çalışmaların yanında her zaman en büyük enerji kaynağımız gençlerimiz olacaktır. Bu düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere ülkemizin bağımsızlığı uğruna canını feda etmiş tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle yâd ediyor, sevgili gençlerimizin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını yürekten kutluyorum. Allah bize bir daha milli mücadeledeki zorlukları yaşatmasın” şeklinde konuştu.

KURUMSAL  İLETİŞİM DİREKTÖRLÜĞÜ – 19.05.2022