REKTÖR ÇOMAKLI ÇOCUKLUK YILLARINA GERİ DÖNDÜ

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Anadolu Ajansı (AA) tarafından düzenlenen "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

Rektör Çomaklı, AA muhabirleri ve foto muhabirlerinin yurt içinde ve yurt dışında çektiği fotoğraflardan oluşan "haber", "yaşam" ve "spor" kategorilerini inceleyerek oyunu kullandı.

Haber kategorisinde, Suriye’nin kuzeyinde yürütülen Barış Pınarı Harekâtıyla kontrol altına alınan yerleşim yerlerinde çocukların yüzlerini güldüren Mehmetçiklerimizi konu alan “Mehmetçik Çocukların Yüzünü Güldürdü” isimli Behçet Alkan fotoğrafını beğenen Çomaklı, Türkiye’nin kendi sınırlarını aşan bir misyonu olduğunu ve Pınar Barış Harekâtıyla bunu tüm dünyaya bir kez daha gösterdiğini söyledi. Kahraman Türk Askerinin yüreğindeki merhametin gönül coğrafyasındaki herkese umut verdiğini vurgulayan Rektör Çomaklı, Spor kategorisinde de yine bu süreçte askerlerimize destek veren A Milli Futbol Takımımızın yer aldığı ve Mustafa Yalçın tarafından çekilen "Millilerden Asker Selamı" başlıklı fotoğrafı seçti.

“Gönlüm Çekilen Bütün Fotoğraflara Oy Vermekten Yana”

Gönlünün çekilen bütün fotoğraflara oy vermekten yana olduğunu vurgulayan Rektör Çomaklı, Yaşam kategorisinde ise Doğu Anadolu Bölgesinde etkili olan kar yağışı ve tipinin ardından Iğdır'ın büyük bölümünün beyaza bürünmesini, öğrencilerin de her şeye rağmen eğitim almak için karda yürüyüşünü anlatan Hüseyin Yıldız'ın "Beyaz Yürüyüş" başlıklı fotoğrafını oyladı.

Bu fotoğrafın kendisini oldukça etkilediğini aktaran Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, ortaöğretim süreci boyunca yaşadığı zorlukların gözünde canlandığını ve eğitim görebilmek için kış aylarında karda yürüdüklerini buna rağmen eğitim aşkından bir an bile vazgeçmediklerini anlatarak, bu fotoğrafın kendisini çocukluk yıllarına götürdüğünü dile getirdi.

"Anadolu Ajansını Tebrik Ediyorum"

Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı oylamaya ilişkin yaptığı açıklamada, Anadolu Ajansı muhabirlerini tebrik ettiğini belirterek: "Milletimizin doğru habere ulaşımı konusunda büyük bir özveri ve sorumlu yayıncılık anlayışıyla çalışarak bizlere bu haberleri ulaştıran Anadolu Ajansı yönetimini ve çalışanlarını canı gönülden kutluyorum" diye konuştu.

KURUMSAL İLETİŞİM DİREKTÖRLÜĞÜ