REKTÖR ÇOMAKLI'DAN 10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA GÜNÜ MESAJI

Atatürk  Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü  münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Rektör Çomaklı mesajında şu ifadelere yer  verdi:

“İstiklâl mücadelemizin önderi, büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ü, maddi varlığının aramızdan ayrılışının 81. yıl dönümünde saygı ile anıyoruz.

10 Kasım’ları matem günleri olarak değil, Atatürk’ün manevi mirası olan aklın ve bilimin çizdiği yolda neler yaptığımızı sorguladığımız günler olarak idrak etmemiz gerekir.

Yanmış, yıkılmış, yorulmuş bir milleti yeniden ayağı kaldıran, eşsiz bir dirayet ve hamiyetle, çizdiği hedeflerle sonuca ulaştıran Mustafa Kemal Atatürk’ün engin, aydınlık düşüncelerinin, ilke ve inkılaplarının değeri yıllar geçtikçe daha iyi anlaşılmaktadır.

Kurduğu ve bizlere emanet ettiği Cumhuriyet’imizi yaşatmak, ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine taşımak ve çağlar ötesine ulaşan fikirlerini gelecek nesillere aktarmak en büyük görevimizdir.

Bu bilinçle yetiştirdiğimiz Atatürk Üniversitesi Gençliğinin, bilimin ışığında kendilerini ve ülkemizi geliştirecek projelerle ve bilimsel çalışmalarla Türkiyemizin istikrar ve güven içinde büyümesi, demokrasi standartlarının yücelmesi ile Cumhuriyet’in yaşatılması yolunda gerekli azim ve gayreti göstereceklerine eminim.

Bu duygu ve düşüncelerle ebediyete irtihalinin 81. yıl dönümünde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını saygı, rahmet ve şükranla anıyorum.”

Prof. Dr. Ömer ÇOMAKLI
REKTÖR