REKTÖR ÇOMAKLI'DAN 10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA MESAJI

Büyük devlet adamı ulu önder Atatürk'ü, maddî varlığının aramızdan ayrılarak ebediyete dâhil oluşunun 79. Yıldönümünde anmak, Onun düşüncelerini, ilke ve inkılâplarını, eşsiz eseri Türkiye Cumhuriyeti’ni anlamak demektir.

İlkeleri ve çağlar ötesine ilettiği mesajlarını bugün anlamak ve gereklerini yerine getirmek her şeyden önce bir vatandaşlık borcudur.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Kurucusu Gâzi Mustafa Kemal Atatürk, giriştiği bağımsızlık ve çağdaşlaşma mücadelesinin her aşamasında, mensubu olduğu milletin yüksek vasıflarına güvenmiş, bütün teşebbüslerinde köklü Türk kültüründen, milletin sevgisinden, desteğinden güç almış ve kazanılan her zaferin milletin eseri olduğunu ifade etmiştir. Büyük devlet adamı, büyük asker Mustafa Kemal Atatürk, millî kurtuluşu gerçekleştiren eşsiz fikirleri, çığır açan görüşleri ve ölümsüz eserleriyle, sadece kurtuluş mücadelesi veren milletimiz için değil, dünyanın farklı coğrafyalarında yaşayan milletlerin de bağımsızlık mücadelesi ve modernleşme gayretlerinin sembollerinden biri hâline gelmiştir. Devlet adamlığı, dehası, üstün nitelikleri ve ilkeleriyle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yüce milletimizin gönlünde yaşamaya devam edecektir.

Ölümünün 79.Yıldönümünde bütün hayatını bir milletin var olma mücadelesi üzerine şekillendiren ve kahraman milletimizle birlikte yepyeni, asil bir devlet kuran Gâzi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedefler doğrultusunda, ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine taşımak, manevî mirası olan bilim ve aklın ışığında yoğun çaba ve çalışmalarımızla mümkün olacaktır. Atatürk Üniversitesi bu sorumluluğun bilincinde olarak daima mükemmele ulaşmanın arayışı içerisinde Cumhuriyetin değerlerine, kazanımlarına sahip çıkmak, gelecek nesillere aktarmak, bulunduğu noktadan daha ileri seviyelere taşımak için azim ve gayret içerisinde olmaya devam edecektir.

Özellikle geleceğimizi emanet ettiğimiz gençlerimizin bilimin ışığında, kendilerini ve ülkemizi geliştirecek projelerle ve bilimsel çalışmalarla Türkiye’mizin istikrar ve güven içinde büyümesi, demokrasimizin standartlarının yükseltilmesi ve Cumhuriyetimizin güçlenmesi yolunda gereken gayreti göstereceklerine yürekten inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, ebediyete intikalinin 79. Yıldönümünde Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, cennet vatanımız, millî egemenliğimiz, millî ve manevî değerlerimiz uğruna canlarını fedâ eden bütün aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygı ile anıyorum.

Prof. Dr. Ömer ÇOMAKLI

REKTÖR