REKTÖR ÇOMAKLI'DAN 10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA MESAJI

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, 10 Kasım Gazi  Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 80. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.  Rektör Çomaklı mesajında şu ifadelere yer verdi:

Değerini ve güncelliğini hiçbir zaman kaybetmeyen temel felsefesinin bugün de yol göstericiliğiyle İstiklâl mücadelemizin önderi, büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ü, maddi varlığının aramızdan ayrılışının 80. yıl dönümünde saygı ile anıyoruz.

Engin düşünceleriyle bağımsızlığın, millî birliğin, bölünmez bütünlüğün, mutlu bir vatandaşlık ülküsünün ve barış içinde bir dünya düzeninin bayraklaşan ismi olan Ulu Önderimizin gösterdiği “muasır medeniyetleri aşma hedefi”ne ulaşmak için büyük tarihimizden aldığımız güçle, bilimin ve aklın esasları çerçevesinde çağın gereklerine uygun olarak kendini sürekli yenileyen Atatürk Üniversitesi, birlik beraberlik içinde, Cumhuriyet'e olan bağlılığıyla mutlu ve güvenli bir şekilde milletimizi geleceğin uygar dünyasına taşıyacak gençlerimizi yetiştirmekte;  Büyük Önderimizin ilimde, fende, kültürde, sanatta çizdiği hedeflerle bir dünya üniversitesi olma yolunda her geçen gün biraz daha büyüyen, güçlü Atatürk Üniversitesi’nin güçlü Türkiye demek olduğu bilinciyle çalışmalarına devam etmektedir.

Yeni Nesil Üniversite yolunda gerçekleştirmek üzere olduğumuz tasarım ve dönüşümlerin sunacağı yeni modern eğitim imkânlarıyla yetişen ve geleceğimizi emanet ettiğimiz gençlerimizin bilimin ışığında, kendilerini ve ülkemizi geliştirecek projelerle ve bilimsel çalışmalarla Türkiye’mizin istikrar ve güven içinde büyümesi, demokrasimizin standartlarının yükseltilmesi ve Cumhuriyetimizin güçlenmesi yolunda gereken gayreti göstereceklerine yürekten inanıyorum.

Türk milletini ve vatanını yok olma tehlikesinden kurtaran, bizlere özgür ve bağımsız bir millet olarak yaşama onuru kazandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, gönüllerimizde daima yaşayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu, ilk Meclis Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk'ü, 80. ölüm yıl dönümünde bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.

Prof. Dr. Ömer ÇOMAKLI

REKTÖR