Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, üniversitenin başlattığı Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi kapsamında gerçekleştirilen kamu kurum ve kuruluş ziyaretlerine devam ediyor.
Bu bağlamda Erzurum’da görev yapan yerel, bölgesel ve ulusal medya kuruluşlarına ziyaretlerde bulunan Rektör Çomaklı, Pusula Gazetesi, İhlas Haber Ajansı (İHA), Erzurum Olay Gazetesi ve Fırfırik Gazetesi yöneticileri ile bir araya geldi.
İlk olarak Pusula Gazetesi'ne giden Rektör Çomaklı, burada Genel Yayın Yönetmeni Sevda Güneş, Yazı İşleri Müdürü Cihat İncesu ve Fırfırik Dergisi imtiyaz sahibi Vedat Refayeli ile çeşitli fikir alışverişinde bulundu.
Daha sonra İHA Erzurum Bölge Müdürü Ayhan Türkez ve Erzurum Olay Gazetesi imtiyaz sahibi Esat Bindesen ile görüşen Çomaklı, yazılı ve görsel medya kuruluşlarının Atatürk Üniversitesi ile var olan ilişkilerini ele alarak, çeşitli işbirlikleriyle şehir adına nelerin yapılabileceğini görüştü.
Rektör Çomaklı: “Erzurum Basını, Toplumun Aynasıdır”
Erzurum basınının bölgede çok güçlü bir yapıya sahip olduğunu aktaran Rektör Çomaklı,farklı alanlarda gerçekleştirilen çalışmaların halka duyurulması açısından medya kuruluşlarının önemli bir görev üstlendiğini söyledi.
Rektör Çomaklı: “Atatürk Üniversitesi olarak Erzurum halkına, STK'larımız ve siz basın mensuplarımızla birlikte daha iyi nasıl hizmet verebiliriz düşüncesindeyiz. Hepimiz toplumun birer parçasıyız. Sizlerin halkı bilinçlendirme konusunda toplumsal bir görev yaptığınıza inanıyorum.Çeşitli kamu, kurum ve kuruluşlarla geleneksel hale getirdiğimiz görüşmelerden,şehrimiz adına önemli çıktılar elde ettik. Bu çıktıların, projelerin ve çalışmaların halka yansıması sizin sayenizde olacaktır. Toplumun aynası olan siz değerli basın mensuplarımıza, halka hizmetiniz için teşekkür ediyor,çalışmalarınızda başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.
Konuşmasında Atatürk Üniversitesinin projelerini anlatan Rektör Çomaklı, geçtiğimiz yıl tüm kamu kurumlarında başlatılan tasarruf tedbirlerine Atatürk Üniversitesinin tüm birimleriyle verdiği destekten bahsetti. Üniversitenin ilk olarak tüm kiralık araçlarının iade edildiğini belirten Çomaklı, mevcut imkanlarla çalışmaların devam ettiğini söyleyerek şöyle konuştu:
“Gereksiz harcamaları kısıp devletimize destek vererek milyonlarca lira tasarruf ettik. Bu tutumlu tavrımız bundan sonra da devam edecek. Çünkü kalkınmamız için gereksiz harcama yapmadan üretmemiz gerekiyor.
Üniversitemizin imkanlarını Hayvan Hastanesi gibi halkımızın faydalanacağı birimlerimiz için kullanıyoruz. Hayvancılıkla uğraşan bölge çiftçimizin buzağı ölümleri sorunu vardı. Hayvan Hastanemizin yaptığı çalışmalar sonucunda buzağı ölümleri yüzde 80 oranında azaldı ve çiftçimizin tek geçim kaynağı olan buzağılar telef olmaktan kurtuldu. İşte bu durum toplum yararına çalışmaktır.
Diğer taraftan sizin de bildiğiniz gibi üniversite-toplum ve üniversite-sanayi iş birliği projelerimiz tüm hızıyla devam ediyor. Gerçekleştirdiğimiz ziyaret ve toplantılar meyvesini vermeye başladı. Sanayici ve iş adamlarımız, akademisyenlerimiz ile ortak çalışmalar yaparak yeni projeler üretiyor. Üniversitemizin tecrübesinden, gücünden ve alt yapısından faydalanmak isteyen herkese kapımız sonuna kadar açık.
Türkiye’nin 2023 vizyon projesi olan Doğu Anadolu Gözlemevi, (DAG) Atatürk Üniversitesinin şimdiye kadar ki en büyük bilimsel projesi olarak öne çıkıyor. 2020’de ilk kızılötesi ışığın alınacağı DAG, aynı zamanda Türkiye tarihinin en büyük temel bilim projesi özelliğini de taşıyor. Gözlemevinin yanı sıra çok büyük bir AR-GE merkezi de olan DAG için şimdiden birçok ülkeden iş birliği teklifi aldık. İnşallah gerek AR-GE, gerekse turizm anlamında 2020'den sonra dünyanın dört bir yanından yoğun talebin geleceğine inanıyoruz”
KURUMSAL İLETİŞİM DİREKTÖRLÜĞÜ