REKTÖR ÇOMAKLI’DAN MİNİK YÜREKLERE ZİYARET

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, yeni eğitim öğretim yılına merhaba diyen Atatürk Üniversitesi Özel Vakıf Okulları Anaokulunu ziyaret ederek minik öğrencilerle bir araya geldi.

Verdiği özgün ve kaliteli eğitimle velilerin ilk tercihlerinden biri olan Özel Vakıf Okulları Anaokulundaki öğrencileri ziyaret eden Rektör Çomaklı, öğrencilerle öğle yemeği etkinliğine katıldı. Anaokulu çocuklarıyla sohbet edip öğretmenlerin gerçekleştirdiği etkinliklere dahil olan Prof. Dr. Çomaklı, minik öğrencilere hediyeler verdi.

Aile eğitimi sonrasındaki ilk eğitim noktası olan anaokullarının, çocuklar açısından önemli bir viraj olduğuna değinen Rektör Çomaklı, okulun ve eğitimin çocuklara sevdirilmesi hususunda anaokullarına büyük görevler düştüğünü vurguladı.

“Yavrularımız Vatanlarına, Bayraklarına Hayırlı Evlatlar Olsunlar”

Özel Vakıf Okulları Anaokulunun bu misyonu layıkıyla yerine getirdiğini ve öğrencileri ilköğretim sürecine başarılı bir şekilde hazırladığını aktaran Rektör Çomaklı şunları söyledi: “Minik yavrularımızı hayata ve ilkokula hazırlamak, motor beceriler kazandırmak, temel kavramları öğretmek, öz bakım kabiliyetlerini geliştirmek için anne babaların daima yanında olan anaokulları, toplum nezdinde artık vazgeçilmez bir konumda yer alıyor. Anaokulu eğitimi çocukların kuralları etkili bir biçimde öğrenebileceği bir kurumdur. Çocuk burada yaşıtlarıyla birlikte yaşamayı, yemek yemeyi, uyumayı ve oynamayı öğrenerek geleceğe hazırlanıyor. Ziyaretimizde miniklerimizde hissettiğimiz bu heyecan, bizleri de ziyadesiyle heyecanlandırırken aynı zamanda geleceğe dair daha da umutlanmamıza vesile oldu. Bu duygularla; tüm yavrularımızın ailelerine, vatanlarına, bayraklarına hayırlı evlatlar olmasını diliyorum. Bahtları açık, ömürleri uzun olsun” dedi.

Ziyaret, minik öğrenciler ile Rektör Çomaklı’nın hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

KURUMSAL İLETİŞİM DİREKTÖRLÜĞÜ – 12.10.2023