REKTÖR ÇOMAKLI’DAN ŞEHİTLER VE GAZİLER GÜNÜ MESAJI

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, 19 Eylül Şehitler ve Gaziler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Rektör Çomaklı mesajında şu ifadelere yer verdi:

Büyük bir mücadelenin ardından 19 Eylül 1921 yılında Sakarya Meydan Muhaberesi zaferi sonrası Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e “Mareşal” rütbesi ile “Gazi” unvanını verdi.

Bütün şehit ve gaziler adına bu özel güne atfen 19 Eylül günü “Şehitler ve Gaziler Günü” olarak kutlanmaktadır. Ayrıca her dönemi kahramanlık destanları ile dolu olan Türk Milleti için bu özel gün “Kahramanlık Günü” olarak da bilinmektedir.

Yaşadığımız gurur ile taçlanan bu günü kutlarken başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere canını vatanına feda etmek için bir an tereddüt etmeyen şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum.

Prof. Dr. Ömer ÇOMAKLI

REKTÖR