REKTÖR ÇOMAKLI, DOĞU ANADOLU ERZURUM KİTAP FUARININ AÇILIŞINA KATILDI

TÜYAP Anadolu Fuarları Anonim Şirketi, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliğiyle düzenlenen "Doğu Anadolu Erzurum Kitap Fuarı" Recep Tayip Erdoğan Kültür Merkezi’nde açıldı.

Atatürk Üniversitesi yayınlarının da yer aldığı fuarın açılışına; Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, MHP İl Başkanı Naim Karataş, kaymakamlar, belediye başkanları ve çeşitli kurum müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Üniversite yayınlarının geçen yıl düzenlenen kitap fuarında da yer aldığını hatırlatan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı: “Üniversite olarak yayın hayatına kazandırdığımız eserleri; akademik alanda çalışma yapmak isteyenlerin, o konuya ilişkin merakı olanların ya da ilgililerinin vâkıf olmaları için fuarı ziyaret eden misafirlerin beğenilerine sunduk” dedi.

Okuma kültürünü yaygınlaştırmak için birçok bilimsel etkinliğin yapıldığı bugünlerde okuma alışkanlığının topluma kazandırılmasında en önemli araçlardan birinin kitap fuarları olduğunu belirten Rektör Çomaklı: “Kitap fuarları meraklı okurların yeni yayınları ve dolayısıyla yeni yaşamları keşfetmeleri için en iyi mekânlardır. Üniversitemiz tarafından düzenlenen Bahar Şenliklerinin yanı sıra Kitap Fuarının da final sınavlarından önce öğrencilerimizin stres atmalarına vesile olacağını düşünüyorum. Ziyaretçilerin Doğu Anadolu Erzurum Kitap Fuarı’ndan azami ölçüde istifade etmelerini temenni ediyor; şehrimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

200'ün üzerinde yayınevi ve yazarı okurları ile buluşturacak fuar 8-13 Mayıs tarihlerinde misafirlerini ağırlayacak.

BASIN  MERKEZİ