REKTÖR ÇOMAKLI’NIN 18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN YIL DÖNÜMÜ MESAJI

Atatürk  Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin Yıl Dönümü”  nedeniyle bir mesaj yayımladı. Rektör Çomaklı mesajında şu ifadelere yer verdi:

Kurtuluş Savaşının kazanılmasına zemin hazırlayan ve aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin de temellerinin atıldığı bu şanlı zafer, tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün yokluk ve imkânsızlıklara rağmen, vatanını canı pahasına nasıl savunduğunu göstermesi bakımından tarihi bir öneme sahiptir.

Unutmamalıdır ki; tarih boyunca, hürriyet ve bağımsızlığına düşkünlüğüyle temayüz etmiş milletimiz; her türlü zorluğa karşı durmuş, kanı, canı pahasına mücadele vermekten çekinmemiştir.

Bu mukaddes yurt topraklarının korunması ve bayrağımızın dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen mücadeleyi millet olarak idrak etmeli, gelecek nesillere bu bilinci aktarmayı, bu güzel vatanı bizlere emanet eden atalarımıza karşı bir borç bilmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferinin 104. yıl dönümünde, Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Türk vatanının ve milletinin ebedi varlığı ile bölünmez bütünlüğü uğruna, gözlerini kırpmadan canlarını feda eden kahraman şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi şükran, rahmet ve minnetle anıyorum.’’

Prof. Dr. Ömer ÇOMAKLI
  REKTÖR