SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ, 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Sağlık Bilimleri Fakültesi bir tören gerçekleştirdi. Törene, Sağlık Bilimleri Fakültesi bayan öğretim üyelerinin yanı sıra, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak da iştirak etti.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen törende konuşan, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Samih Diyarbakır, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladığını belirterek, aslında bu güzel günün her zaman akıllarda bulunması gerektiğini söyledi. Dekanlığı süresince iyi şeyler yapmaya çalıştığını söyleyen Samih Diyarbakır, fakülteye Fizik ve Rehabilitasyon, Çocuk Gelişimi ve Beslenme ve Diyetetik bölümlerinin kurulduğunu ve öğrenci alımıyla eğitime başlanacağını ifade etti.

“Bir gün gün değil her gün düşündüğümüz, duasını ve bizlerden memnun olmasını istediğimiz annelerimizin de birer kadın olduklarını düşündüğümüzde, bu manalı günün ne kadar önemli olduğunu da kavramış oluruz” sözleriyle konuşmasına başlayan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Koçak: “Sağlığa hizmet eden kişiler olarak, insana hizmet ettiğimiz için ayrı bir gurur taşıyoruz. Sizler, verdiğiniz eğitim ve yetiştirdiğiniz elemanlarla yüksekokulu fakülteye çevirdiniz. Bu konuda sizi tebrik ediyorum. Bundan sonra da çalışmalarınızın, başarıyla artarak devam edeceğini ümit ediyorum. Çünkü bunun olmaması için hiçbir sebep yok. İkinci fakültemiz olan Hemşirelik Fakültesi de şimdi Bakanlar Kurulu’na geldi. Kış Sporları Enstitüsü ile birlikte Bakanlar Kurulu’nun gündeminde. İnşallah önümüzdeki günlerde bu konuda güzel haberler alacağız” dedi.

Konuşmaların ardından Rektör Koçak öğretim üyelerine çikolata ikram etti.

BASIN  MERKEZİ