Türk Mûsikîsi Devlet Konservatuvarı

SAYIN AYTEN YAVAŞCA HANIMEFENDİNİN ÇALIŞTAY YAZISI

Erzurum A.Ü. Çalıştay

Erzurum Atatürk Üniversitesin’de Devlet Sanatçısı Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca’nın “Onur Konuğu” olduğu “Çalıştay”

Ayten Yavaşca (Efece Haber) - T.C. Atatürk Üniversitesi Türk Mûsikîsi Devlet Konservatuvarı Müdürlüğü tarafından konservatuar müdiresi Doç. Dr. Nesrin Feyzioğlu’nun organizesinde 5-8 Mayıs 2015 tarihleri arasında “Gelenekten Geleceğe Türk Mûsikîsinin Üretim, Aktarım ve Öğretim Sorunları” konulu çalıştay düzenlendi.

Devlet Sanatçısı Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca’nın “Onur Konuğu” olduğu çalıştaya aralarında İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı ve Türkiye’nin seçkin üniversitelerinden çok sayıda akademisyen katıldı. Sonradan kitap haline getirilecek çok verimli geçen dört oturumun yapıldığı çalıştayda akademisyenler Türk mûsıkîsi ile ilgili birçok önemli konularda bildiriler sundular.

Doç. Dr. Nesrin FEYZİOĞLU
Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu da Fatih Salgar’ın sanat yönetmeliğinde kaybedişimizin 130’uncu yılında “Hacı Arif Bey’in Anısına” Münip Utandı’nın solistliğinde bir konser verdi. Konsere Osman Nuri Özpekel, Taner Sayacıoğlu, Birol Yayla, Şenol Filiz, Lütfiye Özer, Şükrü Özoğuz ve Volkan Ertem sazlarıyla refakat ettiler. Eski ve Yeni İçişleri bakanları, Erzurum Valisi ve çok sayıda seçkin davetlinin katıldığı konser sonunda Alâeddin Yavaşca yoğun istek üzerine bir eser icra etti.

Çalıştay Üçüncü gün sonunda yapılan Tortum Şelalesi gezisi ile sona erdi.

www.efecehaber.com/icerikoku.asp