BAUM Portal Ana Sayfa İletişim ÜBYS ÖBS ePosta Portal Personel Öğrenci Görevli X

Oltu Yer Bilimleri Fakültesi

Tarihçe

Erzurum’un Oltu İlçesinde Atatürk Üniversitesi’ne bağlı olarak faaliyet gösterecek olan Oltu Yer Bilimleri Fakültesinin kurulması Atatürk Üniversitesi Senatosunun 16.10.2003 tarih ve 7/64 sayılı kararı ile benimsenmiştir. Bu karar, 10.03.2006 tarihinde YÖK Genel Kurulu ve 21.07.2008 tarihinde de Bakanlar Kurulu tarafından kabul edilmiştir. Oltu Yer Bilimleri Fakültesinin kurulması kararı 06.08.2008 tarihli resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Akademik yapılanma çalışmaları devam eden Oltu Yer Bilimleri Fakültesi bünyesinde, 07.05.2009 tarihinde Jeoloji Mühendisliği Bölümü ve Maden Mühendisliği Bölümü açılmıştır. 2013 yılında Jeoloji Mühendisliği Bölümü ilk mezunlarını vermiştir. 2014-2015 eğitim-öğretim yılına yeni binasında başlayan Oltu Yer Bilimleri Fakültesi, Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümüne de bu dönemde ilk öğrencilerini almıştır.