Heykel Bölümü

TOPLUMSAL DUYARLILIK PROJELERİ - ÇEVRE KİRLİLİĞİNE NEDEN OLAN BİREYSEL PLASTİK KULLANIMININ AZALTILMASI

• Toplumsal Duyarlılık Projeleri Kapsamında "Çevre Kirliliğine Neden Olan Bireysel Plastik Kullanımının Azaltılması" isimli atık malzemelerden üretilen heykel uygulaması  Güzel Sanatlar Fakültesi açık sergi alanında sergilenmeye başlanmıştır.

• Proje Yürütücüsü: Prof. Dr. Mustafa BULAT

• Araştırmacı Öğrenciler: Esra TAŞAR, Seher ÇAPAR

• Projenin/Etkinliğin amacı: Endüstrinin gelişmesi hızlı yaşamı, artan tüketimi ve atık üretimini getirerek doğaya zararı da beraberinde getirmiştir. Atık madde kullanımını en aza indirgemek ve çevre kirliliğini önlemek adına sanatsal faaliyetler toplumu bilinçlendirmek için çalışmalar yapmaktadır. Plastik atık malzemenin sanat nesnesine dönüştürülmesiyle çevre kirliliğini önlemek, toplumsal duyarlılık ve bilinçlendirme amaçlanmaktadır.
Paylaş Paylaş Paylaş
Atatürk