Personel Daire Başkanlığı

2024-TUS 1. DÖNEM YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE YABANCI UYRUKLU STATÜDE BAŞARILI OLAN ADAYLARDAN İSTENİLEN BELGELER

***Doldurulması gereken belgeler sayfanın alt kısmında mevcuttur.

YABANCI UYRUKLU STATÜDE ÜNİVERSİTEMİZE YERLEŞEN ADAYLAR AŞAĞIDAKİ BELGELERİ GETİRECEKTİR:

ÖNEMLİ: Lütfen boş form ile müracaat etmeyiniz. Boş form ile müracaatta bulunanların büroda formları doldurmalarına müsaade edilmeyecektir.

1. Atama Başvuru Formunun Doldurulması

2. 1 adet nüfus cüzdan fotokopisi

3. 2 (iki) adet renkli fotoğraf (Fotoğraflardan bir tanesi Atama Başvuru Formuna yapıştırılacaktır.)

4. Kazandığına dair internet çıktısı

5. Anadal uzmanlık eğitimi yapmak için Türkiye'deki Tıp Fakültelerinin birinden mezun olduğunu gösteren diploma veya yabancı ülkelerdeki Tıp Fakültelerinin birinden mezun olup, Yükseköğretim Kurulundan alınmış denklik belgelerinin noter tasdikli fotokopisi.

6. Mesleki konuları izleyebilecek derecede Türkçe bildiklerini ölçmek amacıyla Tıpta Uzmanlık Kurulunun belirleyeceği bir kuruluş tarafından yapılan Türkçe Dil Bilgisi sınavında başarılı olduklarına dair belgenin aslı veya noter tasdikli örneği (Uzmanlık eğitimine başladıkları tarihten itibaren en geç bir yıl içerisinde sunmak zorundadır. Aksi takdirde bu kişilerin uzmanlık öğrenciliği ile ilişikleri kesilir. Türkiye'deki Tıp Fakültelerinin Türkçe bölümlerinden mezun olanlarda, Türkçe dil bilgisi başarı belgesi aranmaz.)
7. Uzmanlık eğitimi süresince kendilerine burs verileceğini veya Türkiye'deki giderlerinin karşılanacağını belirten noter onaylı belge.

SON BAŞVURU TARİHİ: 14.06.2024

Not: Sağlık Bakanlığı adına Üniversitemize yerleşenlerin  başvurularını Sağlık Bakanlığı'na yapmaları gerekmektedir.

Not: Müracaatlar posta yoluyla yapılabilmektedir. Ancak istenilen belgelerdeki eksikliklerden ve postadaki gecikmeden Kurumumuz sorumlu değildir.

Not: Tarayıcıların (IE, Firefox, Chrome vb.) otomatik olarak açtığı Atama Başvuru Formuna müdahale edemeyenler, Adobe Reader ile formu açıp bilgisayar ortamında doldurabilirler.

NOT: Lütfen ilgili formları, evrakları teslim etmeden önce bilgisayar ortamında doldurunuz. Zaman kaybı olmaması için boş form ile başvuruda bulunmayınız.

Müracaat Adresi: Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü Personel Daire Başkanlığı Atama Şubesi