ALTAİR ROCKET TEAM FİNALE KALDI

ABD’de düzenlenen ve dünyanın en prestijli roket yarışması olan Üniversitelerarası Roket Mühendisliği Yarışmasında (Intercollegiate Rocket Engineering Competition-IREC) başvuru aşamasını geçen Altair Rocket Team, finalde yarışmaya hak kazandı.

Yarışmanın ilk turu olan ve 190 takımın yer aldığı başvuru aşamasına Türkiye’den 22 üniversite takımı katıldı. Atatürk Üniversitesi Altair Rocket Team ise ülkemizden başvuran ve final aşamasına kalan 11 üniversiteden birisi olarak Yale, Boston, California State, Stanford gibi dünyanın önde gelen üniversiteleriyle birlikte yarışma hakkı elde etti. Atatürk Üniversitesi bünyesinde kurularak birçok ulusal ve uluslararası organizasyonlara katılan ve çeşitli başarılar elde eden AtaUni Rocket ile TTurks Rocket Team’ın deneyimli üyelerinden oluşan, Prof. Dr. Cahit Yeşilyaprak ve Dr. Ögr. Üyesi Ruhi Yeşildal’ın danışmanlığını yaptığı Altair Rocket Team, son hazırlıklarını tamamlayarak final için yola çıkacak.

Bir düşüncenin peşine düşmenin ve onu bilgiye dönüştürmenin oldukça önemli olduğuna vurgu yapan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, dünyanın yönünü çevirdiği her alana yönelik üniversite olarak proje geliştirdiklerini ve geliştirilen projelere destek verdiklerini söyledi.

Rektör Çomaklı: “Başarı Hikâyelerini Okumaktan Daima Onur Duyacağız”

Özellikle ülkemizin ortaya koyduğu Milli Uzay Programı ile Yerli ve Milli Teknoloji hamlelerine yönelik birçok çalışma gerçekleştirdiklerini, bunların başında ise Doğu Anadolu Gözlemevinin geldiğini belirten Rektör Çomaklı: “Ülkemizin ortaya koyduğu her vizyona yönelik bilimsel çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu hamlelerin sürdürülebilir olması da ancak gelecek neslin azmi ve gayretiyle olacak. Bu kapsamda üniversitemiz bünyesinde fikri olan her öğrencimizi desteklemeye devam ediyoruz. Öğrenci kulüplerimizin bir araya gelip iş ve proje üretmesi, daima arzu ettiğimiz bir sinerjiydi. İki başarılı takımımızın bir araya gelerek ABD’de gerçekleştirilecek yarışmada finale kalmaları bizleri ayrıca mutlu etti. Umut ediyorum ki önümüzdeki süreçte de başarılı hikâyeler yazılacak. Bu hikâyeyi okumaktan ve bu tabloyu seyretmekten de bizler her zaman onur duyacağız” dedi.

Açıklanan sonuç listesine ulaşmak için: https://www.herox.com/SpaceportAmericaCup2022/update/4244

KURUMSAL İLETİŞİM DİREKTÖRLÜĞÜ – 31.10.2021