ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ 8. ERZURUM TANITIM GÜNLERİNDE

Erzurum İktisadi Sosyal Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı (ESAV) tarafından Ankara’da düzenlenen 8. Erzurum Tanıtım Günlerinde yerini alan Atatürk Üniversitesinin standına ilgi yoğun oldu.

Ankara ile Erzurum arasında köprü kurmak, kültür ve medeniyetler şehri Erzurum'un kültürel değerleri ile yöresel ürünlerini tanıtmak amacıyla 1-5 Haziran 2022 tarihleri arasında Başkent Millet Bahçesindeki Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen 8. Erzurum Tanıtım Günlerinde, aşıklar toyu, türküler geçidi, şairler ve şiirleri, tasavvuf konserleri, Erzurum bar ekipleri ve seyirlik oyunlar ile yöresel el sanatları sergilendi. Fuara katılan kamu kurumları da yapmış oldukları çalışmalar ile yapmayı planladıkları projeler hakkında katılımcılarla bilgi paylaşımında bulundu.

Tanıtım günlerinde vatandaşların ilgiyle takip ettikleri Atatürk Üniversitesi stantlarında yetkililer, üniversite ve birimler hakkında bilgi verirken Halı Kilim ve El Sanatları Uygulama ve Araştırma Merkezinde üretilen el emeği halı ve kilimler de sergilendi. Türk halı ve kilim sanatını yaşatmak ve gelecek nesillere aktarabilmek için faaliyet yürüten araştırma merkezi, üretilen birbirinden renkli halı ve kilimlerle hem sanatsal hem de bilimsel olarak tanıtım günlerinde misafirlerini ağırladı. Ülkemizin uluslararası statüye sahip yayınevleri arasında yer alan Atatürk Üniversitesi Yayınevinin eserlerinin bulunduğu ve üniversitede organik olarak üretilen ürünlerin sergilendiği stantta ayrıca, Kurumsal İletişim Direktörlüğü de üniversitenin yapmış olduğu faaliyetler hakkında ziyaretçilere bilgi verdi.

Yaklaşık 500 bin öğrencisi bulunan Açık ve Uzaktan Öğretim Fakültesini tanıtan birim yetkilileri ise etkinlik alanına gelen ziyaretçilere kayıt yöntemleri hakkında bilgi verdi. Özellikle “Sınavsız İkinci Üniversite” fırsatının dikkat çektiği Açık ve Uzaktan Öğretim Fakültesi standına ilgi yoğun olurken yetkililer ziyaretçileri, ikinci üniversiteyi Atatürk Üniversitesi farkıyla okumaya davet etti.

KURUMSAL İLETİŞİM DİREKTÖRLÜĞÜ – 06.06.2022