ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ İLE ÇAT BELEDİYESİ,
İSTİŞARE VE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRDİ

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ile yönetimi, Çat Belediyesi ile ortak düzenlenen İstişare ve Değerlendirme Toplantısına katıldı.

Atatürk Üniversitesi yönetimi, Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesinin temel unsurları arasında yer alan üniversite-toplum iş birliğine katkı sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı öncülüğünde Erzurum’un Çat ilçesine gerçekleştirilen ziyaretle yapılabilecek çalışmalar ele alındı.

Gezici Mobil Hayvan Hastanesi Ağa Köyde

İlk olarak Çat’ın Ağa Köyüne gelen üniversite heyeti burada konuşlanan Veteriner Fakültesi Gezici Hayvan Hastanesinde yapılan çalışmaları inceledi. Yöre halkı ile buluşan Rektör Çomaklı ise talep ve dilekleri dinleyerek hayvan hastanesinin yapacağı çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Mini bir hastane olan ve birçok özelliği içinde barındıran aracın köy köy gezerek şimdiye kadar birçok hayvan hastalığına şifa olduğunu aktaran Çomaklı, 180 haneli Ağa Köyü sakinlerinin de tüm isteklerine cevap vereceklerini ifade etti.

Ağa Köyü ziyaretinin ardından Çat Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonuna geçen heyet burada köy muhtarları, kadın kooperatifi temsilcileri, ilçe müdürleri, esnaflar ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile İstişare ve Değerlendirme Toplantısına katıldı. Çat Belediye Başkanı Melik Yaşar ve belediyenin ilgili birim yöneticilerinin de yer aldığı toplantı da ilçenin demografik yapısı, ekonomik hayatı, tarım ve hayvancılık üzerine yapılan çalışmalar ve bu doğrultuda yapılabilecek projeler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Rektör Çomaklı: “Çat’ın Büyümesi ve Gelişmesi İçin Ne Gerekiyorsa Yapmaya Hazırız”

Atatürk Üniversitesinin sadece akademik alana yönelik attığı adımlar ile değil toplumun faydasına olacak tüm çalışmalarıyla 65 yıldır hizmetine devam ettiğini vurgulayan Rektör Çomaklı, bu amaçla üretilen tüm bilgiyi, geliştirilen tüm teknolojiyi ve tüm altyapı imkânlarını toplumun yararına olacak şekilde kullandıklarını dile getirdi.

Bu amaç doğrultusunda üniversitenin sadece kendi sınırları içinde kalmadığını şehrin tüm paydaşları başta olmak üzere; bölgesine, ülkesine ve komşu ülkelere yönelik çalışmalar gerçekleştirdiğini belirten Çomaklı: “Birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çünkü kalkınmanın topyekûn olacağına inanıyoruz. Bu vesileyle üniversitemiz ile Çat Belediyemizin ortaklığında düzenlenen toplantıya rektör yardımcılarımız, genel sekreterimiz, ilgili fakültelerimizin dekanları, Araştırma Hastanesi Başhekimi ile yönetimi, bölüm başkanlarımız, araştırma merkezi müdürlerimiz, koordinatörlerimiz ve üniversitemizde görev yapan Çatlı akademisyenlerimiz ile katılarak neler yapılabilir noktasındaki tüm ihtimalleri değerlendireceğiz. Aslolan ilçe sakinlerimizin huzuru, mutluluğu ve emeklerinin karşılığını almalarıdır. Tarım ve hayvancılık alanlarında önemli bir birikime sahip olan Atatürk Üniversitesi çiftçisine, hayvancılıkla uğraşan köylüsüne, toprağına, suyuna sahip çıkmaya dün olduğu gibi bugün devam edecektir” dedi.

Başkan Yaşar: “Yapılan Çalışmaları Bilimsel Dokunuşla Sürdürmekten Mutluluk Duyarız”

Erzurum için önemli bir değere sahip olan Atatürk Üniversitesinin Rektörünü ve beraberindeki heyetini Çat’ta ağırlamaktan dolayı oldukça mutlu olduklarını ifade eden Belediye Başkanı Melik Yaşar, yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi vererek, büyüyen ve gelişen bir ilçe olduklarının altını çizdi. Yapılan hizmetleri bilimsel bir dokunuşla sürdürmekten mutluluk duyacaklarını aktaran Başkan Yaşar: “Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı öncülüğünde misafir ettiğimiz üniversite mensuplarımız ile İstişare ve Değerlendirme Toplantısında bir araya geldik. İlçemiz için hayati önem taşıyan tarım ve hayvancılık başta olmak üzere, bal ve süt üretimi, seracılık, balıkçılık gibi diğer başlıklar hakkında da iki kurum arasında kurulacak iş birliği köprüsünü güçlendirmek adına bu toplantıyı gerçekleştirdik. İnanıyorum ki bundan sonraki süreçte bu bağ daha da güçlenerek ilçemizin gelişimine katkı sunmayı sürdürecek. Bu vesileyle tüm kurmaylarıyla ilçemize gelen, talepleri dinleyen, bunlara çözüm önerileri sunan Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı nezdinde tüm heyete teşekkür ediyor, atılan adımların hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Toplantı; muhtar ve ilçedeki esnaflar ile katılımcıların, Ziraat ve Su Ürünleri Fakültelerinin Dekanlarına, ilgili alanların bölüm başkanlarına, Proje Ofisi Koordinatörüne, Bitkisel Üretim ile Gıda ve Hayvancılık Merkezi Müdürlerine yapılabilecek çalışmalar, alınabilecek destekler ve geliştirilebilecek yeni projeler hakkında soru sormalarıyla tamamlandı.

İlçe ziyareti, heyetin Çat Belediyesine misafir olması ve ardından hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

KURUMSAL İLETİŞİM DİREKTÖRLÜĞÜ – 05.12.2021