ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ, ÜSTÜN YETENEKLİ ÇOCUKLARI BELİRLEYECEK

Atatürk üniversitesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında “Özel Yetenekli Öğrencilerin” belirlenmesi ve değerlendirilmesi amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

Atatürk Üniversitesi Üstün Yetenekliler Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü Remzi Sakaoğlu Bilim ve Sanat Merkezi arasında gerçekleştirilen protokolü, Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı ve İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz imzaladı.

Özel yetenekli ve başarılı öğrencilerin; milli, insani ve ahlaki değerlerine bağlı, bilimsel düşünce ve davranışlarla estetik değerleri birleştiren, hür ve özgün düşünce yapısına sahip ve ülke kalkınmasına katkıda bulunacak lider özellikli bireylerin yetiştirilmesine katkı sağlamak için Atatürk Üniversitesi Üstün Yetenekliler Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü Remzi Sakaoğlu Bilim ve Sanat Merkezi arasında gerçekleştirilen iş birliği sayesinde üstün yetenekli çocuklar belirlenerek topluma kazandırılacak.

“Üniversite İmkanlarımızı, Üstün Yetenekli Çocuklarımızın Hizmetine Sunduk”

Rektörlük makamında gerçekleşen imza töreninde konuşan Rektör Çomaklı şu şekilde konuştu: “Atatürk Üniversitesi olarak, Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi kapsamında ve yeni nesil üniversitelerin topluma katkı misyonları çerçevesinde ülkemizin önemli değerlerinden olan üstün yetenekli ve üstün zekalı çocuklarımızın eğitimleri konusunda ciddi çaba sarf etmekteyiz. Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile imzalamış olduğumuz protokol ile üniversitemizin gerek akademik potansiyelini gerekse eğitim-öğretim altyapısını üstün yetenekli çocuklarımızın eğitimlerinin hizmetine sunmuş bulunmaktayız. İnşallah geleceğimizin teminatı çocuklarımız için gerçekleştirdiğimiz çalışmalar başarıya ulaşacaktır” ifadelerini kullandı.

“Ülkemizin gelişimi ve hedefleri için çok önemli olan bu projenin en kısa sürede sonuç vermeye başlayacağını ümit ediyorum” diyen İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, toplumumuzda fark edilemediği için değeri anlaşılamayan yüz binlerce üstün yetenekli çocuk olduğunu belirterek, gelecek kuşağın aynı kadere mahkûm olmayacağını söyledi.

KURUMSAL İLETİŞİM DİREKTÖRLÜĞÜ