ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ’NDE ‘KADINA YÖNELİK ŞİDDET VE YANSIMALARI’ PANELİ

Atatürk Üniversitesi Kadın Sorunları ve Uygulamaları Araştırma Merkezi ile Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen “Kadına Yönelik Şiddet ve Yansımaları” başlıklı panelde kadın ve kadına yönelik şiddet konusu sosyal, sağlık ve hukuki boyutlarıyla ele alındı.

Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen afiş sergisi açılış töreni ve “Kadına Yönelik Şiddet ve Yansımaları” başlıklı panele Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Medine Güllüce, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Cemil İlbaş, dekanlar, müdürler, çok sayıda akademisyen, araştırmacı ve öğrenci katıldı.

“Öğrenci Gözüyle Kadına Yönelik Şiddet” konulu Afiş Sergisi’nin açılışını gerçekleştiren Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Medine Güllüce, kadına yönelik şiddet konulu bu tarz etkinliklerin toplumsal farkındalık geliştirilmesi ve şiddetin önlenmesi açısından önemine vurgu yaptı.

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi ve Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Derya Öcal “Şiddeti Önlemede Sihirli Sözcük: İletişim” başlıklı konuşmasında toplumsal cinsiyetin toplumsal ve kültürel olarak örüntülendiği ve bunun da toplumsal olarak tüm iletişim süreçlerine yansıdığını ifade etti. Kadın ve erkek kimliğinin toplumsal yapının bir uzantısı olduğuna işaret eden Öcal, hem kadına yönelik her türden şiddete dönük farkındalık açığa çıkarılması hem de şiddetin önlenmesi açısından iletişimin önemine dikkat çekti.

“Kadına Yönelik Şiddetin Kadın Sağlığına Etkisi” başlıklı konuşmasında tüm dünyada ve ülkemizde kadının sadece fiziksel değil, psikolojik, cinsel ve ekonomik boyutlarda da şiddete maruz kaldığını dile getiren Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve ATAKSAM Yönetim Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hava Özkan, kadına yönelik şiddetin kadın üzerinde ruhsal ve bedensel olumsuz etkileri bulunduğunu ve kapanmaz yaralar açtığını belirtti. “25 Kasım’ın kadınların başarı ve hayata katkıları üzerine toplanılmış, mutluluk ve başarının paylaşılacağı bir gün olarak anılmasını dilerdik” dedi.

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi ve Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Derya Öcal'ın yöneticiliğini yaptığı panele , Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve ATAKSAM Yönetim Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hava Özkan, Avukat Begüm Erdoğan ve Sosyal Çalışmacı Edip Kahiloğulları panelist olarak katıldı.

BASIN  MERKEZİ