ATATÜRK ÜNİVERSİTESİNDEN ULUSLARARASI KUDÜS AFİŞ SERGİSİ

Atatürk Üniversitesi tarafından düzenlenen Uluslararası Kudüs Afiş Sergisi, Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın katılımıyla törenle açıldı.

MNG Yaşam ve Alışveriş Merkezinde açılışı gerçekleştirilen sergide Rektör Çomaklı, Kudüs’teki olaylara dikkat çekmek amacıyla kurdele yerine dikenli tel kesti.

Sergiye, 20 ülkeden 112 afiş tasarımcısı katıldı. Seçici kurul tarafından seçilen afişlerden 16 ülkeden 55 tasarımcının afişi sergilenmeye layık görüldü. Afişlerden 12 tanesi ise Türk katılımcılar tarafından tasarlandı.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Dikkatle bakılırsa aslında içinde barındırdığı kutsala dair muhteva ile Kudüs, gerçek barışın huzurun simgesidir. Ancak çeşitli oyunlarla bu barış bozulmaya çalışılmaktadır. Asıl hedef Müslüman dünyadır. Ancak Kudüs üzerinden hedef alınan İslâm dünyası buna hiçbir zaman müsaade etmeyecektir. Kudüs’ün bizim için öneminin ve ondan asla vazgeçmeyeceğimizin görsel bağlamda bir ifadesi olan afiş sergimizi açıyorum. Sergide emeği geçen herkese teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Atatürk Üniversitesinin ortak öğrenci programları dâhilinde Filistin'den gelen 24 Hukuk Fakültesi öğrencisi üniversitenin misafiri olarak sergiyi gezdi. Filistinli öğrenciler Asala Egbaria, Abu Shakra,Yara Badran, Mahmod Igbereıa sergide emeği geçenlere teşekkür etti.

Filistinli Hukuk öğrencisi Mahmod Igbereıa "Bize ev sahipliği yaptığı için Türkiye'ye ve üniversiteye teşekkür ediyorum. Biz ikinci şehrimize geldik. Biz kendimizi burada misafir olarak hissetmiyoruz. Bizim halkımız ve sizin halkınız bir halk. Biz tek bir milletiz. Bu bir başlangıç, diğer öğrenciler de gelecek. Türkiye'nin yardımıyla bağımsız bir Filistin devleti var olacak" dedi.

Uluslararası Kudüs Afiş Sergisi, MNG Yaşam ve Alışveriş Merkezinde 3 gün boyunca ziyaret edilebilecek.

BASIN  MERKEZİ