BMC GENEL MÜDÜRÜ OSMAN DUR, ATATÜRK ÜNİVERSİTESİNİ ZİYARET ETTİ

Yerli ve milli teknoloji ile ticari ve savunma sanayi araçları üreten BMC'nin Genel Müdürü Osman Dur, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Atatürk Üniversitesini ziyaret ederek Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı ile bir araya geldi.

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette Çomaklı, konuğu Osman Dur’a Atatürk Üniversitesini tanıtarak teknoloji ve bilim alanında gerçekleşen atılımları anlattı. Atatürk Üniversitesinde TEKNOKENT ve Mühendislik Fakültesinin yoğun iş birlikleri sayesinde AR-GE ve patent çalışmalarının ileri seviyede olduğunu vurgulayan Rektör Çomaklı, amaçlarının milli teknoloji ürünleri üretimine destek olmak ve ülke ekonomisine katkı sağlamak olduğunu söyledi.

“Milli Teknoloji Seferberliği” olarak adlandırdıkları teknolojik ürün üretimine, Anadolu'daki üniversiteleri ve sanayicileri de dâhil etmek istediklerini ifade eden Genel Müdür Osman Dur, BMC olarak bu zemini oluşturmak için her türlü katkıyı sağlayacaklarını söyledi. Bu konu hakkında bilgi paylaşımında bulunmak üzere Atatürk Üniversitesini ziyaret ettiğini, bu kapsamda öğrenci ve akademisyenler ile bir araya geldiğini belirten Dur, üniversitede bilim ışığını ziyadesiyle gördüğünü söyledi.

Genel Müdür Dur, Akademisyen ve Öğrenciler ile Bir Araya Geldi

Ziyaretin ardından Rektörlük binasında bulunan Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi (BAP) ve Proje Ofisini gezerek birim yetkililerinden bilgi alan Osman Dur’a Rektör Çomaklı eşlik etti.

Daha sonra Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi Mavi Salonda akademisyen ve öğrencilerle bir araya gelen Osman Dur, burada Milli Teknoloji Seferberliği ve önemini anlattı. Erzurum merkez alındığında, çevre üniversitelerdeki akademisyenlerin ve sanayicilerinin potansiyeli ile önemli projelerin en kısa zamanda hayata geçeceğine inancının tam olduğunu belirten Dur, Anadolu'daki bu potansiyeli, milli teknolojik ürünlerin yapımı ve geliştirilmesi aşamalarında kullanmak istediklerini söyledi.

Genel Müdür Dur: “Atatürk Üniversitesi ve Anadolu'daki diğer üniversitelerimizin yerli ve milli bu projelerimize tasarım, yedek parça ihtiyacı gibi konularda destek olmasını bekliyoruz. Elbette bunu tek başına sanayici ile ya da tek başına üniversitelerle başarmak mümkün değil. Bizim ön ayak olmak istediğimiz bu birliktelik, gerçek anlamda Atatürk Üniversitesinin de başlattığı üniversite-sanayi iş birliğinin sağlanması için gerçek bir fırsattır. Daha kaliteli üretim için AR-GE konusunda da bizler elimizdeki kaynakları kullanarak, sanayicimizi ve akademisyenlerimizi desteklemeye hazırız" şeklinde konuştu.

Osman Dur, Mavi Salondaki konuşmasının ardından ise ATA TEKNONKENT, Doğu Anadolu Yüksek Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (DAYTAM) ve Kariyer Merkezini ziyaret etti.

BASIN MERKEZİ